Acasă Locale Stiri Satu Mare Învățământul tehnic dual la Colegiul Tehnic Traian Vuia

Învățământul tehnic dual la Colegiul Tehnic Traian Vuia

La Colegiul Tehnic „UNIO – TRAIAN VUIA” a avut loc vineri, 05 decembrie, o întâlnire de o importanță majoră privind direcția de dezvoltare a unității școlare.  Cu această ocazie au fost prezenți reprezentanți ai operatorilor economici CASCO S.C.S., DRAXLMAIER, ERDSTEEL SRL, TECHNOSAM SRL, TRANSURBAN, PANATEK, TARR CONST SRL, ai Fundației Hans Lindner, ai Inspectoratului Școlar Județean și echipa managerială a școlii.

Baza dezbaterii a fost proiectul Planului de școlarizare, mai exact realizarea unei colaborări prin semnarea solicitărilor de școlarizare în învățământul profesional cu durata de trei ani, pentru anul școlar 2015-2016.

Directorul colegiului,  prof. dr. Popescu Vlaicu, a vorbit despre facilitățile pe care Colegiul Tehnic „UNIO – TRAIAN VUIA”, unitate școlară fondată începând cu

1 septembrie 2014, le oferă prin dotările materiale și pregătirea profesională a cadrelor didactice. Și domnul profesor  Baranyai Tiberiu, în luarea de cuvânt, a menționat că suntem cel mai  mare liceu tehnologic din Satu Mare, din punctul de vedere al dotărilor materiale și al potențialului uman, și tratăm cu o deosebită seriozitate  colaborarea cu agenții economici prezenți în cadrul programului ,,Învățământul profesional în sistem dual. .

  Domnul Koczinger Tibor, liantul care a facilitat această întâlnire, a vorbit despre importanța legăturii dintre școală și operatorii economici, în mod deosebit cu firmele având capital german, susținându-și în continuare implicarea in vederea realizării unei colaborări fructuoase. Doamna inspector școlar Dângă Adriana a prezentat metodologia de organizare și funcționare a învățământului profesional, fiind plăcut surprinsă atât de interesul manifestat de operatorii economici, cât și de deschiderea spre dialog a conducerii liceului.

Concluzia întâlnirii a fost că o colaborare strânsă între școală și operatorii economici este benefică ambelor părți, existând dorința continuării dialogului și concretizării acestuia prin semnarea unor contracte-cadru privind organizarea stagiilor de pregătire practică.

.

- Advertisment -

Cele mai populare

Vă prezentăm 10 alimente toxice, care îngrașă și conțin multe chimicale. Iată cu ce le puteți înlocui

Un stil de viață sănătos implică hrană cât mai naturală, fără alimente procesate și pline de chimicale, sport...

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Comentarii recente