Acasă Locale Internationale Putin: Rusia nu este o țară homofobă, dar preferă "familia sănătoasă"

Putin: Rusia nu este o țară homofobă, dar preferă „familia sănătoasă”

Rusia nu este o țară homofobă, spre deosebire de anumite state americane, s-a apărat vineri președintele rus Vladimir Putin, care și-a reafirmat mottoul „o familie tradițională, o familie sănătoasă”.

„Cei care încearcă să ne pună o etichetă (de țară homofobă) sunt exact cei care fac din orientarea sexuală netradițională un delict penal”, a declarat președintele, citat de agenția de presă rusească Tass.

Potrivit Tass, Putin se referea la anumite state americane în care homosexualitatea ar fi un delict.

Căsătoria între persoane de același sex este legală, în prezent, în 34 dintre cele 50 de state americane.

Rusia, o țară în care homosexualitatea era considerată o crimă până în 1993 și o boală mentală până în 1999, a adoptat anul trecut o lege care pedepsește orice act de „propagandă” homosexuală în fața minorilor și de pedofilie cu amendă și închisoare.

Această lege a provocat, atunci când a fost adoptată, critici dure din partea Occidentului.

„Recunoaștem și nu aducem atingere drepturilor minorităților sexuale”, a dat asigurări Putin, care a făcut aceste declarații într-o întâlnire cu membri ai Comitetului prezidențial pentru drepturile omului.

„Dar familia tradițională, familia sănătoasă, este opțiunea noastră strategică”, a subliniat președintele rus. „Una n-o exclude pe cealaltă”, a adăugat el.

În contextul în care adoptarea în Europa a unor legi care autorizează căsătoria între persoane de același sex a șocat Rusia, Putin și-a multiplicat atacurile vizând valori „occidentale” care, în opinia sa, sunt „decadente”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Ce vreme îi așteaptă pe sătmăreni în perioada următoare

Vremea va rămâne închisă, cu șanse de precipitații, și în weekend și pe parcursul săptămânii viitoare. Temperaturile vor începe și ele să...

Comentarii recente