joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareInvestiție E.ON de 600.000 de euro pentru iluminat modern în școli și...

Investiție E.ON de 600.000 de euro pentru iluminat modern în școli și licee din 7 județe

primarie

La Satu Mare, 1.600 de copii și cadre didactice din 2 unități de învățământ beneficiază de condiții mai bune de studiu prin înlocuirea instalațiilor vechi de iluminat cu sisteme moderne și eficiente;

1.278 de corpuri de iluminat și 2.684 de tuburi cu led au fost montate în cele 2 școli;

Compania E.ON România a continuat proiectul „Energie în școlile copilăriei”, în acest an, 11 licee și școli din 10 localități din județele Satu Mare, Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Neamț și Vaslui fiind dotate cu sisteme noi de iluminat, moderne și economice.

În municipiul Satu Mare, cu implicarea și sprijinul Primăriei, beneficiare ale acestui proiect sunt Școala gimnazială “Mircea Eliade” și Colegiul Tehnic Unio “Traian Vuia”. La Școala gimnazială “Mircea Eliade” au fost montate 476 corpuri de iluminat și 992 tuburi cu led iar la Colegiul Tehnic Unio “Traian Vuia” 802 corpuri de iluminat, 1692 tuburi cu led și 22 lămpi pentru tabla de scris.

Investiția E.ON România va conduce la economii pentru cele două instituții care vor avea facturi mai mici la energia electrică.

„Îmi face o deosebită onoare și plăcere de a adresa mulțumiri întregii echipe E-ON România, care la începutul acestui an, a hotărât să cuprindă și municipiul Satu Mare în proiectele sale destinate comunității. Prin această investiție se vor reduce semnificativ facturile de energie electrică iar durata de viată a sistemelor de iluminat a crescut considerabil.
Pentru conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare, prioritatea numărul unu este investiția în educație, de aceea am răspuns prompt propunerii E-On România căreia îi mulțumim pentru sprijinul acordat”. A declarat domnul dr.Roca Radu, viceprimar al municipiului Satu Mare.

“Copiii și educația lor au fost mereu o prioritate în cadrul proiectelor noastre destinate comunității, pentru că noi considerăm că investind în educație investim în viitor. Acest proiect demonstrează ce trebuie făcut pentru ca unitățile de învățământ să aibă facturi mici pentru iluminat și în același timp având grijă față de calitatea vieții și față de mediu, ceea ce exprimă pe deplin valorile în care credem”, a declarat dl. Dan Morari, director general al E.ON Energie România.

Modernizarea sistemelor de iluminat în cele 11 unități de învățământ a însemnat achiziția și montarea a 6.000 de corpuri de iluminat și a aproximativ 15.000 de tuburi cu led, suma totală investită de E.ON România fiind de aprox. 600.000 de euro.

Școlile incluse în proiect, 7 din mediul urban și 4 din mediul rural, au fost selectate împreună cu autoritățile locale, fiind alese unitățile de învățământ la care în ultimii 5 ani nu au fost modernizate sursele de iluminat, acestea fiind vechi și ineficiente.

Tehnologia led asigură o economie considerabilă de energie, consumul fiind cu circa 50% mai scăzut decât iluminatul cu becuri fluorescente și cu circa 80% mai mic decât cel clasic, cu becuri incandescente. Totodată, durata medie de viață a tuburilor cu led este între 40.000 și 70.000 ore comparativ cu 15.000 de ore durata de funcționare a tuburilor neon fluorescente și 750 ore pentru becurile incandescente tradiționale.

Prin proiectul „Energie în școlile copilăriei”, una dintre cele mai ample și dinamice inițiative ale E.ON România dedicate susținerii sistemului de învățământ din România, 14.000 de copii și cadre didactice din 28 de instituții de învățământ au beneficiat până în prezent de sisteme noi de iluminat. Începând cu anul 2012 au fost montate circa 9.300 de corpuri de iluminat și 22.000 de tuburi fluorescente, respectiv cu leduri, valoarea totală a investiției fiind de circa 860.000 de euro.

Proiectul completează demersurile E.ON România pentru educarea tinerei generații, reprezentând o abordare pragmatică a informațiilor transmise copiilor în cadrul proiectului educațional „Energie pentru viață”. Prin proiectul „Energie pentru viață” , demarat în 2008 și care a fost o premieră în România, zeci de mii de copii au învățat de la voluntari E.ON în baza unor manuale speciale, elaborate și finanțate de către companie, despre: tipurile de energie, regulile de siguranță în domeniul gazelor naturale și energiei electrice, mediul înconjurător.

E.ON România a derulat numeroase alte proiecte pentru facilitarea accesului copiilor la educație, reducerea ratei absenteismului școlar, precum și acordarea de burse pentru elevii cu rezultate foarte bune la învățătură. De la intrarea pe piața locală, în urmă cu 10 ani, E.ON România a susținut cu aproape 3,5 milioane de euro domeniul educației, în total compania învestind peste 7,8 milioane de euro în proiecte de responsabilitate corporatistă destinate comunităților unde este activă.

Proiectele au fost derulate în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, organizații neguvernamentale și cu sprijinul autorităților locale.

Despre E.ON România
Grupul E.ON în România este activ de 10 ani pe piața locală în domeniile furnizării și distribuției de gaze naturale și energie electrică, deservind peste 3 milioane de clienți din 20 de județe situate în partea de nord a țării. Din Grupul E.ON în România fac parte companiile E.ON Energie România, E.ON Distribuție România și E.ON Servicii Clienți.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente