miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăPoliticaIoan Șipoș, fostul șef al Gărzii Financiare Satu Mare s-a întors la...

Ioan Șipoș, fostul șef al Gărzii Financiare Satu Mare s-a întors la Finanțe

Unul dintre cei mai buni profesionisti din Satu Mare este Ioan Șipoș, fostul șef al Gărzii Financiare Satu Mare. Sipos a câștigat procesul cu ANAF și a fost repus pe o funcție similară celei deținute la desființarea instituției pe care o conducea, conform ordinului nr.3157/27.09.2013, Șef Administrație la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Satu Mare.  Acesta a fost eliberat din funcție în anul 2013.  

A intrat în rândul comisarilor Gărzii Financiare imediat după reînființarea acesteia, în 1991 și a urcat treptele ierarhice până când în anul 2005 a ajuns pe cea mai înaltă din teritoriu, aceea de comisar șef.

Judecătorii Curții de Apel Oradea au dat o sentință definitivă, în cadrul unui complet de trei judecători (2 favorabil, 1 împotrivă), în favoarea lui Ioan Șipoș, fostul șef al Gărzii Financiare, actualmente Administrația Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Șipoș a fost destituit în urma unor motive neimputabile. Acesta s-ar fi plâns la acea dată că adevăratul motiv al schimbării sale din funcția de șef al Gărzii Financiare ar fi fost unul de natură politică.

  • Iată comunicatul integral a Curții de Apel Oradea:

Admite recursul declarat de recurentul-reclamant Șipoș Ioan în contradictoriu cu intimata-pârâtă Agenția Națională de Administrare Fiscală, împotriva Sentinței nr. 11/CA din 13.01.2015 pronunțată de Tribunalul Satu Mare, pe care o casează în totalitate și rejudecând: Admite în parte acțiunea formulată de reclamantul ȘIPOȘ IOAN în contradictoriu cu pârâta ANAF, și în consecință:

Dispune anularea ordinului nr.3157/27.09.2013 emis de Președintele ANAF prin care s-a dispus eliberarea din funcția publică de conducere teritorială de comisar șef secție. Obligă pârâta la reîncadrarea reclamantului într-o funcție publică echivalentă celei anterior deținute. Obligă pârâta la plata în favoarea reclamantului a unei despăgubiri echivalente cu salariile indexate, majorate și reactualizate, începând cu data eliberării din funcție până la reluarea efectivă a raportului de serviciu.

Respinge restul pretențiilor. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată. DEFINITIVĂ. Cu opinie separată. 

  • Il felicitam pe aceasta cale si ii spunem bun venit la conducerea Administratiei Judeteane a Finantelor Publice Satu Mare!
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente