vineri, mai 31, 2024
AcasăreportajeCum se prepară corect cătina cu miere

Cum se prepară corect cătina cu miere

Cătină este pe bună dreptate un remediu universal. Această conține de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele, și de două ori mai multă decât celebrele fructe de Rosa canina. Important este ca amestecul de cătină cu miere să fie ținut la rece, în perioada de macerare, cât și după aceea, când este consumat.

Conține, de asemenea, vitamine și oligoelemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, P, beta-caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.

Datorită proprietăților sale antioxidante, cătina se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar (vindecă virozele respiratorii și gripă), sănătatea ochilor, prevenirea îmbătrânirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sânge și reducerea inflamatiilor.

Boabele de cătină se recoltează din luna august până la sfârșitul lui octombrie, dar și în timpul iernii. Chiar și înghețate, boabele sunt perfect pentru utilizare. Pe timpul iernii, fructele se păstrează foarte bine în miere de albine.

În plus, mierea conține microelemente asemănătoare cu cele din sângele uman. Se asimilează foarte ușor și deține proprietăți antibacteriene, bacteriostatice, regenerative și calmante. Mierea este un remediu eficient pentru bolile hepatice, digestive, renale sau ale sângelui.

Iată cum se prepară corect cătina cu miere:

Adaugă o parte de miere la trei părți de fructe de cătină. După spălarea și zdrobirea fructelor de cătină, adaugă-le într-un borcan până ce se umple pe jumătate. Toarnă miere peste ele până la umplerea completă a borcanului. Închide borcanul etanș, apoi păstrează-l la frigider.

După o săptămână, începe să iei din acest amestec cu aromă deosebit de plăcută câte o linguriță sau două în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de cel puțin o luna, asta pentru a-ți crește imunitatea și pentru a avea o sănătate de fier.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente