Acasă Locale Nationale Iohannis: Apartenența la NATO rămâne o garanție a securității

Iohannis: Apartenența la NATO rămâne o garanție a securității

Președintele Klaus Iohannis a scris pe Facebook, cu prilejul aniversării Zilei NATO în România, că apartenența la Alianța Nord-Atlantică rămâne ”o garanție a securității țării noastre și un reper fundamental al politicii noastre externe”.

”În fiecare an, în prima duminică din aprilie, celebrăm ziua NATO. Este un prilej să ne amintim cât de mult ne-am dorit să facem parte din Alianța Nord-Atlantică și cu cât profesionalism și curaj contribuie militarii noștri la misiunile NATO din diferite zone ale lumii”, a arătat șeful statului, într-o postare pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a mai transmis că ”apartenența la NATO rămâne o garanție a securității țării noastre și un reper fundamental al politicii externe a României”

Ziua NATO se sărbătorește, în România, în prima duminică a lunii aprilie. Anul acesta se înplinesc 11 ani de când drapelul României a fost arborat oficial la sediul Alianței Nord Atlantice.

Ziua NATO și Ziua Porților Deschise au fost organizate la sediul Ministerului Apărării Naționale, în prezența ministrului Mircea Dușă, printr-o ceremonie militară și o expoziție de armanent și tehnică militară modernă, folosite în diferite zone de conflict.

Ceremonia de la sediul MApN a debutat cu arborarea steagului național al României și cel al Alianței Nord-Atlantice și cu un moment de reculegere în memoria militarilor români căzuți la datorie în teatrele de operațiuni din străinătate.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa a declarat că România și-a asumat ”cu seriozitate” statutul de membru cu drepturi depline a ”celei mai de succes alianțe politico-militare din istoria omenirii”.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa a amintit în discursul său faptul că anul trecut, România a sărbătorit 10 ani de când drapelul nostru național a fost arborat, pentru prima dată, la sediul central al NATO, alături de drapelele celorlalte state membre ale Alianței, acest moment istoric fiind marcat, în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie, declarată Ziua NATO în România.

- Advertisment -

Cele mai populare

Show-ul alegerilor americane continuă

Într-o conferință de presă de joi, echipa juridică a președintelui Donald Trump, condusă de Rudy Giuliani, a declarat că Trump a câștigat...

UTA Arad învinge campioana chiar la ea acasă

CFR Cluj, campioana în curs a României, a pierdut duminică seara pe teren propriu cu scorul de 1...

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din...

Trag linie și scad…

          Niciodată nu am iubit bilanțurile, mai ales cele existențiale. Ce ai făcut, ce nu, unde ai greșit, sau unde ți-ai rupt...

Comentarii recente