Acasă Locale Nationale Iohannis: Dezbaterea despre descentralizare și regionalizare va trebui reluată

Iohannis: Dezbaterea despre descentralizare și regionalizare va trebui reluată

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis, luni, primarilor de comune, în Adunarea generală a Asociațiilor Comunelor din România, un mesaj în care precizează că dezbaterea despre descentralizare și regionalizare va trebui reluată, pornind de la principii, nu de la calcule politice sau electorale.

”Știu că vă preocupă problema descentralizării. Dezbaterea despre descentralizare, dar și despre regionalizare, va trebui reluată, de data aceasta mai temeinic, pornind de la un set de principii, nu de la calcule politice sau electorale”, le-a transmis Iohannis primarilor de comune, mesajul fiind citit de către consilierul prezidențial Dan Mihalache.

În cadrul mesajului, Iohannis menționează și faptul că proiectul de descentralizare și regionalizare trebuie să reprezinte o nouă viziune asupra statului român și a organizării administratv-teritoriale, având ca scop reducerea decalajelor și dezvoltarea.

Iohannis le-a mai transmis primarilor că România se află în această perioadă în plin proces de trecere la o nouă etapă a construcției democratice, determinată de noi realități politice, dar și de așteptarea publicului.

”Această etapă înseamnă, pe de o parte, o reformare a instituțiilor politice, iar pe de altă parte o schimbare de mentalitate și atitudine. Așteptarea, la toate nivelurile, este pentru mai multă responsabilitate, mai multă integritate și mai multă transparență în exercițiul funcției publice și politice în general”, a menționat șeful statului, în mesajul său.

Potrivit mesajului citit primarilor, președintele Klaus Iohannis consideră că, pentru a îndeplini aceste reforme ale instituțiilor, dar și așteptări ale publicului, este nevoie în primul rând nevoie de reguli clare și durabile cu privire la sistemul electoral, la finanțarea partidelor și a campaniilor electorale și, în al doilea rând, de un alt mod de a face politică, care să fie mai puțin centrat pe conflicte politice sau personale și mai orientat spre rezolvarea problemelor.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente