Acasă Locale Internationale Vladimir Putin este cel mai bogat om de pe planetă, susține un...

Vladimir Putin este cel mai bogat om de pe planetă, susține un fost apropiat al președintelui Rusiei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere estimată la aproximativ 200 de miliarde de dolari, susține omul de afaceri Bill Browder, care a fost la un moment dat cel mai important investitor străin din Rusia și un susținător al liderului de la Kremlin, informează Business Insider.

„După 14 ani de când se află la putere în Rusia și ținând cont de sumele obținute de economia țării și de faptul că acești bani nu au fost cheltuiți pe școli, drumuri sau spitale, așa cum ar fi trebuit, singura explicație este că acești bani au ajuns în conturi elvețiene, în acțiuni sau în diverse fonduri de investiții care sunt administrate în numele lui Vladimir Putin și a acoliților lui”, a declarat pentru CNN Bill Browder, în prezent președinte al fondului Hermitage Capital Management.

Potrivit clasamentului Forbes, cel mai bogat om de pe Terra este Bill Gates, cu o avere estimată la 79 miliarde de dolari.

Bill Browder îl acuză pe Vladimir Putin că a „furat cât a putut de mult” în primii zece ani de la preluarea puterii în Rusia, respectiv din momentul în care a fost numit prim-ministru în august 1999. „Sunt mulți oameni, inclusiv eu, care credem că Putin este cel mai bogat om din lume sau cel puțin unul dintre cei mai bogați, cu o avere de sute de miliarde de dolari care au fost furați din Rusia”, a declarat Bill Browder.

Vladimir Putin a devenit ulterior președintele țării în mai 2000.

- Advertisment -

Cele mai populare

Vă prezentăm 10 alimente toxice, care îngrașă și conțin multe chimicale. Iată cu ce le puteți înlocui

Un stil de viață sănătos implică hrană cât mai naturală, fără alimente procesate și pline de chimicale, sport...

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Comentarii recente