Acasă Locale Internationale Vladimir Putin este cel mai bogat om de pe planetă, susține un...

Vladimir Putin este cel mai bogat om de pe planetă, susține un fost apropiat al președintelui Rusiei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere estimată la aproximativ 200 de miliarde de dolari, susține omul de afaceri Bill Browder, care a fost la un moment dat cel mai important investitor străin din Rusia și un susținător al liderului de la Kremlin, informează Business Insider.

„După 14 ani de când se află la putere în Rusia și ținând cont de sumele obținute de economia țării și de faptul că acești bani nu au fost cheltuiți pe școli, drumuri sau spitale, așa cum ar fi trebuit, singura explicație este că acești bani au ajuns în conturi elvețiene, în acțiuni sau în diverse fonduri de investiții care sunt administrate în numele lui Vladimir Putin și a acoliților lui”, a declarat pentru CNN Bill Browder, în prezent președinte al fondului Hermitage Capital Management.

Potrivit clasamentului Forbes, cel mai bogat om de pe Terra este Bill Gates, cu o avere estimată la 79 miliarde de dolari.

Bill Browder îl acuză pe Vladimir Putin că a „furat cât a putut de mult” în primii zece ani de la preluarea puterii în Rusia, respectiv din momentul în care a fost numit prim-ministru în august 1999. „Sunt mulți oameni, inclusiv eu, care credem că Putin este cel mai bogat om din lume sau cel puțin unul dintre cei mai bogați, cu o avere de sute de miliarde de dolari care au fost furați din Rusia”, a declarat Bill Browder.

Vladimir Putin a devenit ulterior președintele țării în mai 2000.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dublă crimă în județul Satu Mare

Nimeni nu prevedea ceea ce avea să se întâmple în noaptea de joi spre vineri în județul Satu Mare. O crimă oribilă...

Angajări la Spitalul Județean Satu Mare

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare face angajări. Potrivit anunțului sunt scoase la concurs 4 posturi. Se caută...

Minivacanță în siguranță

Românii vor avea parte la finalul acestei săptămâni de o minivacanță prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor. În acest context, în unele zone din...

Avocatul Poporului revine la Satu Mare

După o pauză lungă de aproximativ un an, cauzată de pandemia de coronavirus, reprezentanții instituției Avocatul Poporului revin la Satu Mare. Cancelaria...

Comentarii recente