duminică, mai 26, 2024
AcasăLocaleInternationaleIsraelul se pregateste de invazie în Fasia Gaza

Israelul se pregateste de invazie în Fasia Gaza

IsraelMinistrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a aprobat joi mobilizarea a 30.000 de rezervişti, care trebuie să fie disponibili în orice moment, în contextul operaţiunilor din Fâşia Gaza, o decizie care sugerează posibilitatea declanşării unei invazii terestre israeliene.

„Suntem pe cale să extindem campania de raiduri în Fâşia Gaza”, a declarat, conform AFP, generalul Yoav Mordechai, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

Armata israeliană a solicitat convocarea a 30.000 de militari suplimentari care ar putea fi mobilizaţi pentru operaţiune.

Israelul a lansat miercuri operaţiunea „Pilonul Apărării”, care constă în raiduri aeriene şi atacuri de artilerie împotriva grupărilor islamiste din Fâşia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul mişcării Hamas.

În total, raidurile aeriene s-au soldat cu moartea a 15 persoane şi rănirea altor 150 în Fâşia Gaza. Printre victime figurează Ahmad Jaabari, liderul aripii militare a mişcării islamiste Hamas, ucis miercuri într-un raid aerian israelian. În Israel, o rachetă lansată din Fâşia Gaza a provocat moartea a trei persoane în sudul ţării.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a dat asigurări că statul evreu va continua „să întreprindă toate acţiunile necesare pentru apărarea populaţiei” de rachetele lansate din Fâşia Gaza.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente