joi, februarie 22, 2024
AcasăsusIuliu Maniu – între datorie şi sacrificiu

Iuliu Maniu – între datorie şi sacrificiu

La final de An ”Iuliu Maniu”, decretat prin lege în România pe baza inițiativei a celor doi reprezentanți ai Ardealului în Parlament, deputații PNL Adrian Cozma și Robert Sighiartău, la Satu Mare, a avut loc o manifestare comemorativă dedicată marelui om politic.

Eveniment institulat „Iuliu Maniu – între datorie şi sacrificiu” a fost organizat de către Asociaţia Satele Unite ale Sătmarului la iniţiativa deputatului Adrian Cozma.

Sute de oameni politici, istorici, oameni de cultură şi reprezentanţi ai bisericilor au participat la evenimentul în care s-a vorbit despre personalitatea şi credinţa lui Maniu.

În deschiderea manifestării, deputatul Adrian Cozma a vorbit despre ce a însemnat ambiția, seriozitatea pentru marele om politic Iuliu Maniu şi despre principiile pentru care a luptat şi a plătit cu preţul vieţii.

„Mă voi lupta cât pot ca Iuliu Maniu să-și găsească locul în cartea de istorie a tinerilor, a tinerilor noștri care trebuie să crească într-un spirit patriotic, într-un spirit autentic românesc, într-un spirit de unitate, într-un spirit în care să-i învățăm normalitatea alături de credință, alături de biserică, alături de tot ceea ce este normal și cred că putem face acest lucru. Văd că există o deschidere tot mai mare pentru modele sănătoase pe care trebuie să le avem și noi, politicienii și tinerii noștri pentru a păstra o Românie normală, o Românie pe care ne-o dorim fiecare dintre noi și mă bucur că România încă nu este alterată de tot felul de curente, deși încercările sunt multe. Îmbrățișez tot ceea ce înseamnă patriotism, însă e nevoie de patriotismul acela trăit și în primul rând respectându-ne înaintașii, respectându-i pe cei care au făcut posibil ca astăzi noi să ne întâlnim ca astăzi să avem păreri să avem viziuni diferite cu argumente de dezbateri. Și cred că asta trebuie să ne caracterizeze, să nu ne abandonăm valorile, să ne abandonăm morala”, a spus Adrian Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente