joi, septembrie 28, 2023
Acasăsus„Jandarmeria pe înțelesul tuturor” la Școala Gimnazială Ion Creangă

„Jandarmeria pe înțelesul tuturor” la Școala Gimnazială Ion Creangă

Marți 20 mai a.c., slt. Herman Ioan și plt maj. Buc Sorin din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, Compartimentul Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale au desfășurat  activități preventiv informative în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înțelesul tuturor”! la Școala Gimnazială Ion Creangă. La activități au participat elevii claselor V-VIII.

Activitatea a debutat  cu expunerea tipurilor de misiuni pe care Jandarmeria le îndeplinește pentru siguranța și în folosul cetățenilor.

 În acest sens jandarmii le-au vorbit copiilor despre rolul, importanța și locul Jandarmeriei în cadrul forțelor de ordine publică, despre preocuparea instituției pentru asigurarea unui climat de normalitate pentru elevi și cadre didactice.

De asemenea, elevii au fost informați referitor la  faptele de violență, la formele acesteia, fiind aduse în discuție faptele de natură penală  și contrvențională cel mai frecvent întâlnite în cadrul instituțiilor de învățământ.

Elevii au fost provocați să identifice acte și forme de violență în jurul lor, acasă, la școală, pe drumul spre școală, în cercurile de prieteni, pe net sau la televizor.

Elevii au primit materiale informative din partea jandarmilor, au vizionat filmulețe de prezentare a misiunilor Jandarmeriei,  au adresat o multitudine de întrebări jandarmilor și, și-au exprimat opiniile asupra aspectelor prezentate, reînnoind invitația jandarmilor la alte activități similare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente