Acasă sus „Jandarmeria pe înțelesul tuturor” la Școala Gimnazială Ion Creangă

„Jandarmeria pe înțelesul tuturor” la Școala Gimnazială Ion Creangă

Marți 20 mai a.c., slt. Herman Ioan și plt maj. Buc Sorin din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, Compartimentul Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale au desfășurat  activități preventiv informative în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înțelesul tuturor”! la Școala Gimnazială Ion Creangă. La activități au participat elevii claselor V-VIII.

Activitatea a debutat  cu expunerea tipurilor de misiuni pe care Jandarmeria le îndeplinește pentru siguranța și în folosul cetățenilor.

 În acest sens jandarmii le-au vorbit copiilor despre rolul, importanța și locul Jandarmeriei în cadrul forțelor de ordine publică, despre preocuparea instituției pentru asigurarea unui climat de normalitate pentru elevi și cadre didactice.

De asemenea, elevii au fost informați referitor la  faptele de violență, la formele acesteia, fiind aduse în discuție faptele de natură penală  și contrvențională cel mai frecvent întâlnite în cadrul instituțiilor de învățământ.

Elevii au fost provocați să identifice acte și forme de violență în jurul lor, acasă, la școală, pe drumul spre școală, în cercurile de prieteni, pe net sau la televizor.

Elevii au primit materiale informative din partea jandarmilor, au vizionat filmulețe de prezentare a misiunilor Jandarmeriei,  au adresat o multitudine de întrebări jandarmilor și, și-au exprimat opiniile asupra aspectelor prezentate, reînnoind invitația jandarmilor la alte activități similare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente