joi, iunie 20, 2024
AcasăLocaleJandarmi decorați de ministrul Radu Stroe, pentru îndeplinirea misiunii N.A.T.O. Training Mission,...

Jandarmi decorați de ministrul Radu Stroe, pentru îndeplinirea misiunii N.A.T.O. Training Mission, în Afganistan

JRO_2871Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a decorat luni, 27 mai, la sediul M.A.I., pe membrii celui de-al patrulea contingent de jandarmi care s-au întors din misiunea de instruire a forțelor de ordine publică din Afganistan – N.A.T.O. Training Mission. În acest context, ministrul Afacerilor Interne i-a felicitat pe militarii români pentru profesionismul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunii.

„Momentul de astăzi este mai mult decât o ceremonie de decorare a unor militari jandarmi, astăzi dorim să apreciem curajul și să dăm exemple. Trăim într-o societate din ce în ce mai săracă în exemple personale, dar în această lume Jandarmeria Română reușește permanent să aducă înaintea noastră oameni deosebiți, oameni cu caractere puternice. Cu alte cuvinte, dumneavoastră sunteți printre eroii Ministerului Afacerilor Interne, printre eroii României și de aceea reprezentați modele pentru toți cei care lucrează în această instituție, nu numai în Jandarmeria Română”, a afirmat ministrul Stroe.

JRO_2894

Ministrul Radu Stroe a mai spus că operațiunile desfășurate de militarii români  din M.A.I., alături de colegii din Ministerul Apărării Naționale, au demonstrat că România are resurse umane pregătite și specializate pentru astfel de misiuni internaționale. “Pentru fiecare militar o misiune în Afganistan este testul care dă dovada pregătirii profesionale, dăruirii și spiritului de sacrificiu. Pentru Jandarmeria Română și Ministerul Afacerilor Interne misiunea, adusă acum la bun sfârșit, este o carte de vizită onorabilă.”, a mai spus ministrul Radu Stroe. Ministrul Afacerilor Interne a mulțumit și familiilor jandarmilor care au așteptat întoarcerea militarilor din teatrul de operații.

JRO_2899

La rândul său, comandantul contingentului, maior Buzoianu Dragoș, a amintit faptul că jandarmii români au fost apreciați de reprezentanții instituțiilor internaționale partenere pentru modul exemplar în care și-au îndeplinit misiunile. În cadrul ceremonialului de la sediul M.A.I., cei 45 de ofițeri și subofițeri jandarmi care au participat la misiunea de instruire a forțelor de ordine publică din Afganistan – N.A.T.O. Training Mission, au primit medalii, decorații și alte distincții. De asemenea, comandantul detașamentului misiunii internaționale a înmânat ministrului Radu Stroe Drapelul arborat pe timpul desfășurării misiunii, în bazele NATO.

Jandarmii români au executat în Afganistan misiuni de instruire și mentorat, beneficiari fiind ofițeriiJRO_3044 nou-înființatei poliții afgane. Începând cu data de 28 aprilie 2011, potrivit Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Țării nr. 29 din 22.03.2011, 245 de jandarmi  (4 contingente) au participat la misiunea de instruire NATO Training Mission a forțelor de ordine publică din Afganistan. Aceasta a fost prima misiune desfășurată de Jandarmeria Română sub egida NATO – până la acel moment jandarmii acționând în misiuni internaționale sub egida ONU (în Kosovo – până în anul 2008) și sub egida Uniunii Europene, în Kosovo și Georgia.

Jandarmii care au alcătuit cele patru contingente ce au acționat în Afganistan au fost selecționați din toate unitățile Jandarmeriei Române, în urma promovării unor examene prin care le-au fost testate cunoștințele de specialitate, iar durata unei misiuni a fost de șase luni, militarii fiind dislocați în centrele de pregătire ale Poliției afgane. Jandarmii români au executat, în acest interval de timp, trei tipuri de activități: instruirea directă a polițiștilor afgani, activități de mentorat pentru instructorii afgani și activități de mentorat pentru ofițerii afgani din comandamentele centrelor de pregătire.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente