Acasă sus Jandarmii au continuat demonstrațiile spectaculoase la Liceul Teoretic din Negrești...

Jandarmii au continuat demonstrațiile spectaculoase la Liceul Teoretic din Negrești Oaș

Joi, 10 aprilie a.c, jandarmii Detașamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare sub comanda sublocotenentului Vlad Chiuzbăian, spijiniți de maiorul Marin Croitoru au răspuns solicitării făcute de directorul educativ al școlii, doamna profesor Mariana Vasile, continuând activitățile din seria exercițiilor demonstrative din cadrul proiectului educațional « ȘCOALA ALTFEL, Să știi mai multe, să fii mai bun!» la  Liceul Teoretic Negrești Oaș.

Astfel, între orele 9,00-14.00, elevii Liceului Teoretic din Negrești Oaș au fost gazdele jandarmilor  sătmăreni.

Totul a debutat cu un exercițiu de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecți. După câteva focuri de armă, luptătorii au reușit să-i imobilizeze și să-i rețină pe infractori.

Apoi, jandarmii au încântat elevii din Negrești cu priceperea și precizia de care dau dovadă în  mânuirea armelor, în pătrunderea în forță, escaladarea pereților clădirilor și utilizarea  instalațiilor  de tiroliană.

Au urmat scurte prezentări referitoare la atribuțiile Jandarmeriei, la materialele pe care le utilizează,  la armamentul ușor și greu din dotarea institutiei, la ținuta jandarmilor și tehnica auto din dotare, dar și despre posibilitatile de a urma o cariera militară, au urmat exercițiile practice mult așteptate de tineri.

Apoi au urmat diverse procedee de autoapărare și tehnici de imobilizare.

Poligonul de tragere amenajat de jandarmi pentru elevi a fost foarte apreciat de aceștia, tinerii având  posibilitatea de a testa tragerea cu  arme airsoft, sub atenta supraveghere și îndrumare a jandarmilor.

Cele mai apreciate de tineri au fost coborârile  pe instalația de traversare tiroliană, unde mulți copii au coborât cu viteză de pe cladirea școlii la care învață.

« A fost o experiență de neuitat pentru tinerii negreșteni care învață la acest liceu, le mulțumim jandarmilor pentru dăruirea și  pasiunea de care dau dovadă și pentru aceste activități cu adevărat speciale pe care le-au desfășurat împreună cu noi. » a declarat  doamna profesor Mariana Vasile.

- Advertisment -

Cele mai populare

Comunicat prezidențial

Stoparea pandemiei de COVID-19 depinde şi de modul de răspuns al oraşelor şi al marilor comunităţi la necesitatea respectării măsurilor de protecţie...

Hallowen-sărbatoare demonica împrumutată de la străini

Moartea şi viaţa sunt lucruri esenţiale şi de aceea, simple. Omul le-a complicat atunci cînd, orbecăind, a ales mai uşor întunericul decât...

România furnizează cobai umani

Ceea ce vedeți despre banii murdari pe care Biden i-a incasat din Ucraina și România, este nimic față de adevărata dimensiune a...

Meserii uitate

Pe fondul apariţiei ţesăturilor moderne şi a firelor textile uşor de procurat, una dintre cele mai larg răspândite îndeletniciri din ţară, torsul...

Comentarii recente