29.8 C
New York City
vineri, august 19, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareJandarmii au desfășurat exerciții demonstrative la Școala Octavian Goga

Jandarmii au desfășurat exerciții demonstrative la Școala Octavian Goga

Joi,  20 martie  a.c., cu începere de la ora 11.00,  Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare a desfășurat exerciții demonstrative la Școala cu clasele I-VIII Octavian Goga.

Activitatea organizată astăzi de jandarmii sătmăreni la această școală reprezintă o încununare a activităților desfășurate de elevii acestei școli prin implicarea lor în campania „Jandarmeria pe înțelesul tuturor!”. Școala Octavian Goga a fost premiată cu locul III – la secțiunea „cea mai implicată școală” în cadrul concursului „Jandarmul, prietenul tău!” organizat în noiembrie 2013.

Activitatea demonstrativă a fost realizată de  jandarmii Detașamentului 1 Jandarmi Mobil sub comanda sublocotenetului Chiuzbăian Vlad.

Exercițiile demonstrative au  debutat cu exercițiul de interceptare a unui autoturism ce transporta suspecți. După câteva focuri de armă, luptătorii au reușit să-i imobilizeze și să-i rețină pe infractori.

Demonstrația de arte marțiale combinate, de judo  și alte tehnici specifice de autoapărare a fost pe placul celor prezenți,

A  urmat apoi un exercițiu în care jandarmii au dovedit faptul că știu să mânuiască cu precizie armele într-un exercițiu care presupune atenție, ritmicitate și precizie.

Apoi, activitatea a fost organizată sub forma unor ateliere în cadrul cărora elevii claselor gimnaziale au putut obține informații despre armamentul ușor și greu din dotarea institutiei.

Jandarmii au organizat un mini poligon de tragere, unde, cei mari au putut mânui și testa arme air soft.

Plt. Oros Florentin, din cadrul compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale le-a prezentat tuturor elevilor trusa criminalistică, aceștia putând să-și ia amprentele.

Elevii claselor primare au aflat informații  despre ținuta jandarmilor și tehnica auto din dotare.

Activitatea a fost foarte apreciată de copiii și de cadrele didactice ale acestei școli invitând Jandarmeria și la alte astfel de activități.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente