Acasă Locale Stiri Satu Mare Jandarmii au desfășurat exerciții demonstrative la Școala Octavian Goga

Jandarmii au desfășurat exerciții demonstrative la Școala Octavian Goga

Joi,  20 martie  a.c., cu începere de la ora 11.00,  Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare a desfășurat exerciții demonstrative la Școala cu clasele I-VIII Octavian Goga.

Activitatea organizată astăzi de jandarmii sătmăreni la această școală reprezintă o încununare a activităților desfășurate de elevii acestei școli prin implicarea lor în campania „Jandarmeria pe înțelesul tuturor!”. Școala Octavian Goga a fost premiată cu locul III – la secțiunea „cea mai implicată școală” în cadrul concursului „Jandarmul, prietenul tău!” organizat în noiembrie 2013.

Activitatea demonstrativă a fost realizată de  jandarmii Detașamentului 1 Jandarmi Mobil sub comanda sublocotenetului Chiuzbăian Vlad.

Exercițiile demonstrative au  debutat cu exercițiul de interceptare a unui autoturism ce transporta suspecți. După câteva focuri de armă, luptătorii au reușit să-i imobilizeze și să-i rețină pe infractori.

Demonstrația de arte marțiale combinate, de judo  și alte tehnici specifice de autoapărare a fost pe placul celor prezenți,

A  urmat apoi un exercițiu în care jandarmii au dovedit faptul că știu să mânuiască cu precizie armele într-un exercițiu care presupune atenție, ritmicitate și precizie.

Apoi, activitatea a fost organizată sub forma unor ateliere în cadrul cărora elevii claselor gimnaziale au putut obține informații despre armamentul ușor și greu din dotarea institutiei.

Jandarmii au organizat un mini poligon de tragere, unde, cei mari au putut mânui și testa arme air soft.

Plt. Oros Florentin, din cadrul compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale le-a prezentat tuturor elevilor trusa criminalistică, aceștia putând să-și ia amprentele.

Elevii claselor primare au aflat informații  despre ținuta jandarmilor și tehnica auto din dotare.

Activitatea a fost foarte apreciată de copiii și de cadrele didactice ale acestei școli invitând Jandarmeria și la alte astfel de activități.

- Advertisment -

Cele mai populare

Remedii naturiste pentru un sistem imunitar de fier.

Principala armă pe care o avem în lupta cu răceala, tusea si gripa este propriul nostru sistem imunitar și suntem sfătuiți deseori...

Luptă pentru viață la doar doi ani.Ajutorul tău,poate schimba viața ei.

Ines s-a născut prematur, la 24 -25 săptămâni de sarcină, având la naștere o greutate de doar 480 grame. Medicii au declarat-o...

Amenzi pentru nepurtarea măștii în exterior.Sunt neconstituționale!

Avocat Diana Ivanovici-Șoșoacă: Hotararea nr. 856 din 14 octombrie 2020-privind prelungirea stării de alertă, care face trimitere la Legea...

Cel mai mare cost al poluării este înregistrat în București

România înregistrează cel mai mare cost mediu al poluării pentru sănătate din Europa, cu 30% peste media europeană, iar Bucureștiul este orașul...

Comentarii recente