luni, iunie 17, 2024
AcasăsusLa programul ”Iubește păsările - Respectă biodiversitatea județului tău”, s-au înscris 13...

La programul ”Iubește păsările – Respectă biodiversitatea județului tău”, s-au înscris 13 echipaje de la instituțiile de învățământ

În urma lansării de APM Satu Mare în parteneriat cu ISJ Satu Mare, Societatea Ornitologică Română – Sucursala Satu Mare, Administratorul Heleșteelor de la Moftin, a Programului de educație ecologică pe biodiversitate ”Iubește păsările – Respectă biodiversitatea județului tău”, s-au înscris 13 echipaje  de la instituțiile de învățământ din județul Satu Mare: Școlile Gimnaziale Lazuri, Rătești, Valea Vinului, Beltiug, Moftin, Lucăceni, nr. 1 Negrești Oaș,”Ion Creangă” Satu Mare, ”Octavian Goga” Satu Mare, Liceul Reformat, Liceul Teoretic German, Colegiul Național ”Ioan Slavici” și Liceul ”I. G. Andron” Negrești Oaș. Scopul programului care se desfășoară în perioada ianuarie – aprilie 2014, este conștientizarea importanței habitatelor acvatice și familiarizarea tinerei generații cu tipurile de păsări acvatice.

Pe perioada implementării programului s-a desfășurat în luna februarie la Heleșteele de la Moftin o instruire privind importanța habitatelor din zonele umede precum și  o primă monitorizare a păsărilor specifice zonelor umede, monitorizare care a fost continuată de fiecare echipaj și pe cont propriu  în diferite locații ale județului.

Cea de a doua activitate din cadrul Programului se va desfășura în data de 24.03.2014, începând cu ora 10.00, în comuna Moftin (în zona terenului de fotbal), unde toate echipajele înscrise în program, alături de specialiștii de la APM Satu Mare și de la Societatea Ornitologică Romnână – Sucursala Satu Mare vor participa la seminarul în aer liber cu tema ”Impactul schimbărilor climatice aspra biodiversității zonelor umede”, seminar susținut de un specialist în meteorologie. Având în vedere importanța arborilor pentru reducerea impactului poluării asupra schimbărilor climatice, seminarul va avea și o parte practică și va consta din plantarea de puieți pe fostul amplasament al depozitului de deșeuri de pe raza comunei Moftin.

Programul de educație ecologică ”Iubește păsările – Respectă biodiversitatea județului tău” se va finaliza în preajma Zilei Păsărilor, printr-un concurs prin care se vor evalua cunoștințele dobândite pe parcursul programului, iar motivarea va consta dintr-o excursie la habitatele umede din Italia.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente