Acasă Locale Stiri Satu Mare Jandarmii au făcut demonstrații la Școala cu clasele I-VIII Avram Iancu

Jandarmii au făcut demonstrații la Școala cu clasele I-VIII Avram Iancu

Miercuri,  11 iunie, cu începere de la ora 11.00, efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare au desfășurat exerciții demonstrative la Școala cu clasele   I-VIII Avram Iancu.

Activitatea, care a fost organizată de către purtătorul de cuvânt al instituției, cpt. Lucuț Camelia,  se înscrie în calendarul campaniei „Jandarmeria pe înțelesul tuturor”. La această activitate  a fost invitat să participe directorul Direcției Cabinet din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonel Ștefan Constantin, promotorul și inițiatorul  acestei campanii.

Activitatea organizată astăzi de jandarmii sătmăreni la această școală reprezintă o încununare a activităților desfășurate de elevii acestei școli prin implicarea lor în campania „Jandarmeria pe înțelesul tuturor!”. Școala  Avram Iancu a fost premiată cu locul II – la secțiunea „cea mai implicată școală” în cadrul concursului „Jandarmul, prietenul tău!” organizat în noiembrie 2013.

Activitatea demonstrativă a fost realizată de  efective din Detașamentul 1 Jandarmi Mobil sub comanda Lt. col Brad Lorand și a  debutat cu exercițiul de interceptare a unui autoturism ce transporta suspecți. După câteva focuri de armă, luptătorii au reușit să-i imobilizeze și să-i rețină pe infractori.

De asemenea,  la activitate au fost  prezentate  ateliere de lucru unde a fost expus  armamentul ușor  din dotarea instituției. Tot în cadrul atelierelor au fost expuse ținuta jandarmilor și alte materiale specifice din dotare. Jandarmii au organizat un mini poligon de tragere, unde, copiii au putut mânui și testa arme air soft.

Plt. adj. Bujor Câmpan și Plt. Petran Cristian, ambii din cadrul compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale le-au prezentat elevilor trusa criminalistică, iar cei mici au putut să-și ia amprentele.

 Activitatea a fost foarte apreciată de copiii și de cadrele didactice ale acestei școli, aceștia reînnoind invitația jandarmilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Fără creșteri de pensie în acest an sau următorul

O creştere a punctului de pensie cu 40% în acest moment trebuie evitată, pentru că economia nu o poate susţine, iar în...

PNL a depus sesizarea de neconstituționalitate privind numirea lui Iordache

Liberalii au depus, joi, sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la hotărârea Parlamentului privind numirea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al...

Florin Zamfirescu despre închisoarea COVID și conducerea acesteia

Actorul Florin Zamfirescu este nemulţumit de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii cazurilor de coronavirus şi declară că actualii conducători sunt...

Toleranța înțeleasă și promovată într-un mod greșit.

Papa Francisc militează pentru căsătoriile între homosexuali! Cere o lege specială . Papa Francisc îndeamnă, într-un documentar difuzat miercuri...

Comentarii recente