29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareJandarmii au făcut demonstrații la Școala cu clasele I-VIII Avram Iancu

Jandarmii au făcut demonstrații la Școala cu clasele I-VIII Avram Iancu

Miercuri,  11 iunie, cu începere de la ora 11.00, efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare au desfășurat exerciții demonstrative la Școala cu clasele   I-VIII Avram Iancu.

Activitatea, care a fost organizată de către purtătorul de cuvânt al instituției, cpt. Lucuț Camelia,  se înscrie în calendarul campaniei „Jandarmeria pe înțelesul tuturor”. La această activitate  a fost invitat să participe directorul Direcției Cabinet din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonel Ștefan Constantin, promotorul și inițiatorul  acestei campanii.

Activitatea organizată astăzi de jandarmii sătmăreni la această școală reprezintă o încununare a activităților desfășurate de elevii acestei școli prin implicarea lor în campania „Jandarmeria pe înțelesul tuturor!”. Școala  Avram Iancu a fost premiată cu locul II – la secțiunea „cea mai implicată școală” în cadrul concursului „Jandarmul, prietenul tău!” organizat în noiembrie 2013.

Activitatea demonstrativă a fost realizată de  efective din Detașamentul 1 Jandarmi Mobil sub comanda Lt. col Brad Lorand și a  debutat cu exercițiul de interceptare a unui autoturism ce transporta suspecți. După câteva focuri de armă, luptătorii au reușit să-i imobilizeze și să-i rețină pe infractori.

De asemenea,  la activitate au fost  prezentate  ateliere de lucru unde a fost expus  armamentul ușor  din dotarea instituției. Tot în cadrul atelierelor au fost expuse ținuta jandarmilor și alte materiale specifice din dotare. Jandarmii au organizat un mini poligon de tragere, unde, copiii au putut mânui și testa arme air soft.

Plt. adj. Bujor Câmpan și Plt. Petran Cristian, ambii din cadrul compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale le-au prezentat elevilor trusa criminalistică, iar cei mici au putut să-și ia amprentele.

 Activitatea a fost foarte apreciată de copiii și de cadrele didactice ale acestei școli, aceștia reînnoind invitația jandarmilor.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente