sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăSanatateJandarmii sătmăreni au efectuat un stagiu de pregătire în vederea acordării primului...

Jandarmii sătmăreni au efectuat un stagiu de pregătire în vederea acordării primului ajutor

Cu sprijinul salvatorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare, jandarmii sătmăreni din cadrul structurilor de ordine publică și-au actualizat informațiile privind manevrele de acordare a primului ajutor în situații deosebite.

Doamna plt. adj. Ramona Ardelean – coordonator SMURD Satu Mare i-a instruit pe jandarmii sătmăreni și le-a oferit informații de bază despre modul de acțiune în situații care să necesite prim ajutor imediat.

Potrivit unui comunicat emis de Jandarmeria Satu Mare, sesiunea a constat atât în pregătire teoretică, cât şi practică, fiind exersate manevrele de resuscitare în caz de stop cardio-respirator la adult, copil și sugar, cele specifice obstrucției căilor respiratorii precum și metode de evaluare primară, extragerea de urgență și imobilizarea pacientului în caz de traume rezultate în urma unor accidente rutiere (biciclist, motociclist, șofer, pasager, pieton).

„Principalul obiectiv al acestor cursuri este de a forma deprinderi pentru aplicarea de tehnici și manevre de prim ajutor fără echipamente speciale în situațiile în care jandarmii ajung primii și intervin la diferite evenimente în urma cărora au rezultat vătămări corporale, ca să poată ajuta victimele până la sosirea personalului specializat. Acordarea primului ajutor în situații de urgență poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Le mulțumim colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare pentru că ne-au împărtășit din profesionalismul și experiența lor de salvatori!”, mai transmite IJJ Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente