Acasă sus Județul Bihor a câștigat trofeul primei ediții a festivalului “Rozmarin în colțu...

Județul Bihor a câștigat trofeul primei ediții a festivalului “Rozmarin în colțu mesii”

Duminică, 18 mai, în organizarea Consiliului Județean Satu Mare, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Primăria comunei Medieșu Aurit sa desfășurat la Căminul Cultural din localitate,  prima ediție a concursului “Rozmarin în colțu mesii”.

La această manifestare au participat printre concurenții veniți din județele din nord-vestul țării: Cluj, Satu Mare Maramureș, Sălaj și Bihor, politicieni de seamă, care s-au întrecut în aș face campanie electorală.

De la Dan Diaconescu, Andreea Paul, Ovidiu Silaghi și Adrian Ștef, fiecare dintre aceștia au încercat să convingă electoratul să-i voteze.

Ideea acestul festival concurs, aparține directorului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Felician Pop, numele fiind preluat din celebra melodie a lui Nicolae Sabău, “Rozmarin în colțu mesii”.

Ca semn de respect, primarul comunei Medieșu Aurit, Silviu Zetea i-a acordat lui Nicolae Sabău, titlul de cetățean de onoare a comunei.

Printre sutele de persoane prezente în sală, s-a aflat și o delegație din satul ucrainean, Velyateno formată din primarul comunei, Mihailo Petecel, directoarea școlii, Jana Mikitiuk și un grup de profesori de la școala din localitate.

Directoarea școlii din Velyateno, Jana Mikitiuk, a declarat că “suntem foarte bucuroși că suntem la un asemenea festival, noi venim destul de des în România, avem o colaborare foarte bună cu prietenii noștri din România. Vrem ca aceste colaborări să dureze la nesfârșit și să putem fi prezenți la cât mai multe manifestări.”

Aceste colaborări sunt posibile datorită secretarului general al Uniunii Ucrainenilor din România, Liba Horvat.

La prima ediție a festivalului, trofeul a fost câștigat de județul Bihor.

medies (1)

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cazinoul din Constanța monument Art Nouveau

Cazinoul din Constanța, un monument Art Nouveau și un simbol al orașului, cu o istorie zbuciumată, primește o nouă viață.

Florin Iordache ar putea fi numit șef la Consiliul Legislativ.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul...

Donald Trump:Ne-am săturat de Coronavirus

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri...

București intra în scenariul Roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu...

Comentarii recente