29.8 C
New York City
miercuri, august 17, 2022
AcasăLocale”Nașul” Radu Moraru alaturi de eurocandidați la Bixad

”Nașul” Radu Moraru alaturi de eurocandidați la Bixad

Candidații pentru alegerile europarlamentare a Partidului Ecologist Român (PER) au fost prezenti în fața sătmărenilor, duminică, 18 mai, de la ora 16:00, în sala de evenimente Dallas din Negrești Oaș, la intrarea în Bixad.

Alături de ”Nașul” Radu Moraru, primii eurocandidați de pe lista pentru Parlamentul European, sătmăreanul Gheorghe Florin Cârciu, avocatul Dumitru Bădrăgan, revoluționarul Mărieș Teodor, artista populară Angelica Stoican, scriitorul Lupașc Vasile, o apărătoare a tradițiilor populare, Cristina Clara Nicola și doctorul Chelaru Postolache Cristian. Partidul Ecologist Român consideră că România are nevoie de ecologia politică nu doar în sensul strict al protejării mediului natural ci și al protejării societății românești de pericolul deteriorării mediului economic, social, politic și educațional.

halmeu 015Candidații Partidului Ecologist Român au fost prezentati în fața oșenilor și a sătmărenilor ca simpli cetățeni care vor să schimbe ceva în România, ei nefiind politicieni ci reprezentanți ai societății civile din România. Delegația P.E.R a fost însoțită de o susținătoare a Platformei Ecologiste, unul dintre cei mai cunoscuți medici plasticieni din România, Dana Jianu.

Partidul Ecologist Român este un partid de centru – dreapta modern, cu vocație europeană de orientare ecologista, crestin – democrata, care promovează valorile și interesele naționale, pluralismul politic și militează pentru respectarea suveranității naționale, a independenței statului, a integrității teritoriale, a ordinii de drept și a principiilor democrației constituționale.
A fost înființat la 16 ianuarie 1990, sub conducerea lui Adrian Manolache. Acesta s-a retras din conducere la 20 aprilie 1990, când Conferința Națională a partidului l-a ales ca președinte pe Otto Weber.

halmeu 029Partidul Ecologist Roman considera ca Romania are nevoie de ecologia politica nu doar in sensul strict al protejarii mediului natural ci si al protejarii societatii romanesti de pericolul deteriorarii mediului economic, social, politic si educational.
Dupa mai mult de doua decenii in care politica romaneasca nu a putut sa puna interesul protejarii si dezvoltarii mediului de viata al romanilor mai presus decat interesele electorale sau de grup, oferta de alternativa politica pe care o prezinta Partidul Ecologist Roman este o alegere salvatoare pentru viitorul nostru.

In conditiile actuale ale Romaniei PER considera ca cere o gandire politica de tip combinativ care sa realizeze o intrepatrundere si o coordonare in spatiu si timp atat a unor planuri de dezvoltare, a unor programe de dezvoltare cat a strategiei de dezvoltare pe termen lung.
Este necesar ca pe perioada 2013-2020 sa existe o strategie de dezvoltare a Romaniei de tipul unui road map pentru atingerea principaleleor tinte de convergenta nominala  si reala in vederea trecerii la euro. ( in special de natura  politicilor fiscale, bugetare, monetare, reforme structurale ).

La evenimentul de prezentare a candidaților P.E.R. a avut loc un autentic spectacol folcloric la care au participat îndrăgiții interpreți  populari: Aurel Tămaș, Petrică Moise, Petrică Velescu, Doru Cotos, Laura Erhan, Lavinia Goste, Marius Zorilă, Carmen Maria Sas, Leontina Dorca, Maria Petca, Paula Clara Crisan și mulți alții.

Eurocandidații Partidului Ecologist Român, sub sigla BRADUL, se află pe poziția 12 a buletinului de vot. „Un brad votezi, un politician pensionezi”

halmeu 009 halmeu 012 halmeu 014 halmeu 015 halmeu 016 halmeu 017 halmeu 018 halmeu 020 halmeu 021 halmeu 023 halmeu 025 halmeu 026

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente