joi, februarie 2, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareJudețul Satu Mare a mai primit 11 milioane pentru drumuri

Județul Satu Mare a mai primit 11 milioane pentru drumuri

consiliul-judetean-satu-mare

Marți, 24 noiembrie în cadrul ședinței de Consiliu Județean Satu Mare a fost aprobată  suma de 11,9 milioane lei pentru drumurile județene din sumele defalcate din cotele TVA. Consiliul a mai primit 4,1 milioane lei pentru echilibrarea bugetelor primăriilor, ce au fost distribuite mai departe, și 4,3 milioane pentru bugetul propriu al Consiliului și instituțiile din subordine.

Consilierii au mai aprobat regulamentul de alocare a fondurilor către unitățile de cult din județ. Astfel, până în 8 decembrie toate cultele pot depune solicitări de sume, urmând ca de anul viitor să fie o procedură mult mai complexă. Adrian Ștef estimează că în acest an cultelor le va fi alocată suma de două milioane lei.

Un alt proiect important a fost cel care vizează angajarea Județului Satu Mare pentru susținerea finanțării lucrărilor pentru modernizarea DJ 193 Satu Mare – Borlești – limită Maramureș și a DJ 108R din DN 19A Beltiug – Beltiug Băi – Dobra – Hurezu Mare- Corund – Bogdand – Hodod – limită județ Sălaj. Adrian Ștef a explicat că a fost necesar acest angajament pentru a putea fi organizată licitația de atribuire a lucrării, urmând ca proiectele să fie finanțate din fonduri europene în sesiunea 2013-2020.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente