Acasă Locale Stiri Satu Mare Județul Satu Mare a semnat contractul pentru proiectul "Bulding partnership for a...

Județul Satu Mare a semnat contractul pentru proiectul „Bulding partnership for a green future!”

satu-mare

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare, în calitate de aplicant, a semnat cu Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanțare pentru proiectul „Bulding partnership for a green future!”. Proiectul beneficiază de un sprijin financiar în valoare de 3.200 Euro din Granturile Norvegiene 2009-2014 prin Fondul pentru Relații Bilaterale-Programul RO01-Asistență Tehnică. Partenerul Asociației în cadrul acestui proiect este International Development Norway Research, organizație de cercetare non-profit localizată în Trondheim-Norvegia. Proiectul „Building partnership for a green future!” își propune să dezvolte relațiile bilaterale dintre România și Norvegia în calitate de stat donator și să exploreze posibilitățile pentru dezvoltarea cooperării în domeniul elaborării strategiilor privind eficiența energetică a regiunilor/orașelor.

Principala activitate a proiectului constă în efectuarea de către reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitare Județul Satu Mare a unei vizite în Norvegia la sediul partenerului, vizită care se va axa pe realizarea unui schimb de experiență privind strategiile de eficiență energetică din regiuni și municipalități, familiarizarea cu cele mai bune practici în domeniul eficienței energetice, dezvoltarea unor idei de proiecte comune care să poată fi implementate în viitor și realizarea de noi parteneriate. International Development Norway Research, partenerul din cadrul proiectului, este o organizație activă în domeniul cercetării și transferului tehnologic în sectoare precum managementul deșeurilor, eficiență energetică, poluarea aerului, dezvoltare. Organizația parteneră dispune de o vastă experiență în implementarea proiectelor (aproximativ 25 de proiecte implementate în ultimii 6 ani), având la momentul actual proiecte în implementare în Serbia, Polonia, România, Cuba.

Prin Granturile Norvegiene și Granturile SEE, Norvegia contribuie la reducerea disparităților economice și sociale și la consolidarea relațiilor bilaterale cu statele beneficiare din Europa. Norvegia cooperează îndeaproape cu UE prin Acordul privind Spațiul Economic European (SEE).

Pentru perioada 2009-2014, contribuția Norvegiei este de 1,7 miliarde Euro. Granturile sunt disponibile pentru ONG-uri, instituții economice și de cercetare, și sectorului public și privat din cele 12 state noi membre ale UE, Grecia, Portugalia și Spania. Există o largă cooperare cu entitățile norvegiene iar activitățile pot fi implementate până în 2016.

Principalele domenii sprijinite sunt protecția mediului și schimbările climatice, cercetare și burse, societate civilă, sănătate și copii, egalitate de gen și moștenire culturală.

- Advertisment -

Cele mai populare

Show-ul alegerilor americane continuă

Într-o conferință de presă de joi, echipa juridică a președintelui Donald Trump, condusă de Rudy Giuliani, a declarat că Trump a câștigat...

UTA Arad învinge campioana chiar la ea acasă

CFR Cluj, campioana în curs a României, a pierdut duminică seara pe teren propriu cu scorul de 1...

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din...

Trag linie și scad…

          Niciodată nu am iubit bilanțurile, mai ales cele existențiale. Ce ai făcut, ce nu, unde ai greșit, sau unde ți-ai rupt...

Comentarii recente