29.8 C
New York City
joi, august 18, 2022
AcasăsusJudețul Satu Mare prezent peste hotare pentru români și pentru străini

Județul Satu Mare prezent peste hotare pentru români și pentru străini

Județul Satu Mare și Consiliul Județean Satu Mare au cuprins în strategia de dezvoltare turistică a județului Satu Mare promovarea locurilor și a oamenilor din  județ prin participarea la târguri de turism naționale și internaționale.

Județul Satu Mare a participat la primul târg internațional de turism în ianuarie la Viena

Primul târg la care a participat Satu Mare a fost Târgul de Turism de la Viena  în ianuarie 2014. Simion Giurcă, reprezentantul Autorității Naționale pentru Turism în Austria văzând modul în care s-a prezentat județul Satu Mare care participa pentru prima dată la un târg de profil a declarat: “Satu Mare, pentru prima prezență la un Târg Internațional de Turism, ca regiune compactă turistică s-a prezentat extraordinar de bine. A venit să prezinte nu numai potențialul turistic al județului ci și impresii despre viața culturală, socială și umană a regiunii prin prezența conducerii judetului Satu Mare și a municipiului reședință de județ.”

Satu Mare a făcut impresie bună și la Budapesta

În perioada 27 februarie – 2 martie județul Satu Mare a fost prezent la cea de a 37-a ediție a Târgului Internațional de Turism de la Budapesta “Utazás” în locația Hungexpo Budapesta.

Au fost prezentate obiective și destinații turistice din județul nostru, produsele noastre tradiționale, obiceiurile și tradițiile zonei, au fost făcute demonstrații de olărit și asigurate programe artistice de sătmăreni renumiți. Reprezentanții județului Satu Mare au prezentat materiale informative și au oferit informații vizitatorilor. La standuri s-au putut servi produse culinare tradiționale, vin și țuică sătmărene și au fost oferite  materiale informative, mape, broșuri, hărți cu destinații din județul Satu Mare.

Standul sătmărean a fost foarte apreciat atât de cei care au mai vizitat Satu Mare ori de cei care s-au născut pe aceste meleaguri, cât și de cei care erau în căutare de destinații noi.

Suntem prezenți și la tradiționalul târg de turism de la Romexpo

Următorul obiectiv la care județul Satu Mare va impresiona este Târgul de Turism al României de la București, ediția de primăvară, ce se desfășoară în perioada 13-16 marie 2014 la Romexpo București.

Județul Satu Mare va participa cu un stand decorat în stil tradițional. La încheierea Congresului Internațional al Tradițiilor Culinare, ce se desfășoară simultan cu Târgul de Turism, Județul Satu Mare va  expune și oferi produse culinare specifice zonei.

Odată cu participarea județului Satu Mare la aceste evenimente, vizitatorii au descoperit o zonă turistică de exploatat nu doar de tranzitat.  Totodată participarea județului nostru la târgurile de turism face parte din strategia de dezvoltare turistică a județului, implementată și finanțată de Consiliul Județean.satu mare turism (1) satu mare turism (2)

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente