vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportLocalJuventus păcălește fotbalul dar câștigă cu Olimpia

Juventus păcălește fotbalul dar câștigă cu Olimpia

 

Sâmbătă, în chiar 1 aprilie, Olimpia a primit vizita unei așa numite echipe, Juventus București, o echipă plină de păcălici și ajutată din spate de arbitrii, astfel încât pofta celor de la federație să se îndeplinească, să fie o Liga I doar cu echipe din sau de lângă București, sau cel puțin asta este părerea care ne-a lăsat-o jocul de azi.

 

O partidă în care bucureștenii nu au demonstrat că merită să fie în prima ligă română și mai mult, am observant că dacă am fi avut parte de un arbitraj echilibrat și dacă Robert Dumitru nu arunca cu galbene spre echipa sătmăreană, Olimpia ar fi avut șanse reale de a câștiga.

 

Într-adevăr, oaspeții au început jocul mai bine și au dominat primele 25 de minute, în care și-au creat o ocazie periculoasă, fază la care Anca-Trip a reușit să respingă în corner.

 

Apoi în minutul 21, Alexandru Roșca de la oaspeții primește o pasă bună în careu și părea că își închide unghiul, dar șutează foarte bine de lângă Duruș, cel care practice pare că l-a lăsat pe adversar să șuteze, iar apoi mingea se strecoară foarte bine pe sub portar, care nici el nu a avut nicio reacție.

 

Apoi Olimpia a preluat controlul jocului, și chiar dacă nu au reușit să înscrie, au avut posesia, însă Bogdan Andone decide să facă o schimbare surpriză, alege să îl scoată pe Iulian Roșu în minutul 36 și să îl introducă pe Adrian Voicu, cel care a rămas în memoria noastră cu celebra ratare din fața porții din meciul de la Brașov.

 

Cu cinci minute înainte de sfârșitul primei reprize, Vasile Pop execută perfect o lovitură de colț spre centrul careului, iar din apropierea punctului cu var Ludușan reia periculos sub transversală, dar portarul Stoian a respins inextremis în corner din nou.

 

Mai apoi Ludușan îl lansează perfect pe Vasile Pop, care scapă singur cu portarul, însă acesta s-a apropiat periculos de jucătorul sătmărean și il faultează evident, arbitrul a dictat lovitură de pedeapsă pentru Olimpia. De menționat că mijlocașul galben-albaștrilor s-a accidentat la umăr la această fază.

 

Tot Vasile Pop execută lovitura de pedeapsă și marchează cu lejeritate în dreapta, după ce Relu Stoian alege să sară în cealaltă parte. A fost a 11-a reușită pentru Vasile Pop în acest sezon pentru Olimpia, fiind golgheterul Olimpiei. De menționat faptul că acesta nu a prins echipa în câteva etape, pentru motive necunoscute, însă noi ne punem semnul întrebării de ce Bogdan Andone a ales să își țină golgheterul pe bancă sau să nu îl includă în lot.

După ce s-a restabilit egalitatea pe teren, Olimpia a încasat repede al doilea gol.

Cu un om în minus deoarece marcatorul golului egalizator primea îngrijiri pe margine (accidentându-se grav la faza la care s-a dictat penalty) și cu o apărare visătoare din nou, Olimpia se vedea din nou condusă chiar înainte de pauză. Bura a intervenit foarte bine la Chipirliu și a deviat mingea în centrul careului unde s-a aflat doar Vasile Buhăescu care l-a învins pe Anca-Trip un șut din interiorul careului de 16 metri.

 

Cu siguranță Bogdan Andone va purta o discutie serioasă cu jucătorii săi după aceste gafe, este inadmisibil ca atacantul advers să fie singur singurel în careu propriu.

 

 

La pauză marcatorii primelor două goluri au fost înlocuiți, Vasile Pop a fost înlocuit cu Octavian Ursu la gazde și la oaspeți Alexandru Roșca a fost înlocuit cu Florin Cazan.

 

 

În repriza a doua Olimpia a dominat partida, a avut și posesia și și-a creat mai multe ocazii de a marca. Mai întâi Ursu execută o lovitură liberă de la marginea careiului obținută de Voicu, dar lovitura sa liberă este deviată de zid peste poartă.Apoi din cornerul rezultat, Heil se înalță și reia cu capul în mingea centrată din corner, dar rămâne fără rezultat, balonul ducându-se pe lângă poartă.

 

În minutul 58, Robert Dumitru ne arată ca a venit cu tema făcută de acasă și la o fază la care fundașul advers, Carabela, trebuia eliminat, centralul partidei îi dă doar un galben, după ce are o intrare întâziată asupra lui Faur, direct pe piciorul adversarului, în dreapta terenului.

 

După mai bine de o oră de joc, Romariu Rus protestează asupra unei decizii a centralului în favoare celor de la Juventus și este avertizat cu cartonaș galben.

 

În minutul 70, Villand face un fault tactic la mijlocul terenului, dar arbitru îi dă foarte ușor cartonaș galben, cum Villand a mai fost avertizat în prima repriză, acesta a plecat mai repede la cabine.

 

Însă omul în minus, nu s-a văzut iar Voicu preia la 20 de metri, își asează mingea pe dreptul și trage puternic puțin peste transversală. Stoian a deviat ușor cu vârful degetelor.

 

Chiar și cu un om în minus Olimpia continuă so domine jocul și să aibă posesia, asta și datorită faptului că Juventus, deși cu un om în plus, joacă mai rău ca o echipă de liga a IV-a, în minutul 80 Beța a fost avertizat pentru că a tras de timp la un aut al echipei sale.

În minutul 88, Voicu de la Olimpia este faultat la mijlocul terenul, arbitrul nu dictează nimic și lasă jocul să continue mingea ajunge la un jucător al celor de la Juventus, Romario Rus îl faultează și dat fiind faptul că Olimpia domina jocul cu un om în minus, Robert Dumitru decide să mai elimine un jucător sătmărean.

Dar chiar și asa, cu doi jucători în minus, jucătorii antrenați de Bogdan Andone dau dovadă de caracater de fotbaliști mari și cu o atitduine de campioni îi țîn pe oaspeți în propriul careu.

În mintul 91 Olimpia beneficiază de un corner de pe partea stângă, mingea este șutată de la marginea careului dar este respinsă de Chipirliu, apoi a fost un nou contact între un jucător al gazdelor și unul al oaspeților, iar jucătorul sătmărean rămâne intins pe gazon la marginea careului, Robert Dumitru nu dictează din nou nimic, lasă jocul să continue iar oaspeții scapă pe contraatac Zaharia, pe centru, aleargă singur înspre poarta lui Anca Trip, pătrunde în careu și pasează în stânga la Remus Chipirliu, care împinge mingea în poarta goală.

 

Final de meci sfârșit cu scorul de 1 la 3 pentru Juventus București după o partidă în care aceștia au păcălit fotbalul și au demonstrat că nu au valoare de Liga I.

 

Etapa următoare Olimpia va jucă pe 8 Aprilie în deplasare la Academia Clinceni.

 

 

Olimpia: Anca-Trip – Duruș, Fl. Mureșan, Heil (cpt.), Bura – Villand, R. Rus – I. Roșu (min. 36 Voicu), Ludușan, Faur (min. 76 Tony Kanaloș) – V. Pop (min. 46 Ursu)

Rezerve: Șuta – Kanaloș, Cocian, Oct. Ursu, Ad. Voicu, Erdei, Chitaș

Antrenor: Bogdan Andone

 

 

Juventus: R. Stoian – Beța, Ov. Morariu, Wallace, Carabela – Bărbulescu (cpt.), Băjenaru – Al. Zaharia, Chipirliu, Al. Roșca – Buhăescu

Rezerve: Brie – Al. Vasile, Fl. Cazan, Măd. Mihăescu, Ilin, Neag, Călințaru

Antrenor: Daniel Oprița

 

 

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente