29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăPoliticaKamala Harris a fost primită la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus...

Kamala Harris a fost primită la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohanni

Kamala Harris, vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, a ajuns vineri la Bucureşti, în prima sa vizită oficială în România de la preluarea mandatului. A doua cea mai puternică forță a USA, Kamala Harris, vizitează țara noastră în contextul amenințărilor de securitate produse de războiul început de Rusia asupra Ucrainei.

La ora 13:10 minute, avionul vicepreședintei Statelor Unite, aeronava Air Force Two, a aterizat la Aeroportul Internațional Henri Coandă de la Otopeni. După ce echipele de securitate au verificat timp de mai multe minute ieșirea, scara și împrejurimile avionului, vicepreședintele SUA a coborât din aeronava care a adus-o în capitala României, fiind întâmpinată de către o delegație din care fac parte ministrul de Externe Bogdan Aurescu și ambasadorul român în SUA, Andrei Muraru.

În jurul orei 14:00 Kamala Harris a ajuns la Palatul Cotroceni și a fost întâmpinată de președintele Klaus Iohannis. La platoul de ceremonii de la Palatul Cotroceni au fost prezenți și premierul Nicolae Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Florin Cîțu. Din delegația de primire au mai făcut parte consilierii prezidențiali Luminița Odobescu și Ion Oprișor.

Președintele Klaus Iohannis şi vicepreșdintele USA, Kamala Harris s-au retras pentru a discuta tete-a-tete, urmând ca la final, în jurul orei 15,30, să susţină declaraţii de presă comune.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, prezenţa la Bucureşti a vicepreşedintelui american Kamala Harris reconfirmă soliditatea Parteneriatului strategic bilateral şi angajamentul ferm al Statelor Unite de a susţine securitatea României şi a aliaţilor NATO de pe Flancul Estic, reflectând, totodată, aprecierea administraţiei americane pentru abordarea responsabilă şi implicată a ţării noastre în contextul ameninţărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federaţiei Ruse, precum şi în gestionarea fluxurilor de refugiaţi de la graniţe şi acordarea de asistenţă umanitară.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente