29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăLocalePrefectura a organizat o conferință de presă în care a prezentat contraperformanța...

Prefectura a organizat o conferință de presă în care a prezentat contraperformanța reușită în gestionarea crizei refugiaților ucraineni

Instituția prefectului Satu Mare a organizat vineri, 11 martie 2022, o conferință de presă la care au participat prefectul Radu Roca, subprefecții Altfatter Tamas și Romeo Pop, pr. militar Cristian Silaghi – vocea unică a Centrului de Comunicare al CJCCI și reprezentanții presei locale. Temele abordate fiind criza din Ucraina, situația refugiaților la nivelul județului Satu Mare, programul la pașapoarte și pandemia de COVID-19.

Încă din startul întâlnirii prefectul a debutat cu stângul prezentând pentru început situația și reușitele Prefecturii în gestionarea pandemiei de COVID – 19, reușite de care nu domnia sa se face responsabil, ci fostul prefect, actualul subprefect, Altfatter Tamas. În continuare am asistat la un discurs anost, citit în surdină de pe hârtie. După 16 zile de la izbuncnirea conflictului în Ucraina, Prefectura ne anunță că au fost identificate sute de locuri de cazare, funcționale în realitate fiind doar cele de la Tarna Mare care oricum sunt goale momentant, după cum a afirmat chiar prefectul.

Iată că miile de ucraineni care ajung în județul nostru, s-au transformat subit din turiști, în refugiați, pe care oricum în cea mai mare măsură îi ajută tot ONG-urile, parohiile, voluntarii și societatea civilă.

Sub pretextul că situația este una nemaiîntâlnită până acum, autoritățile încearcă să-și justifice reacția extrem de întârziată. Ei, dar nici ONG-urile din județ, voluntarii, persoanele fizice implicate nu au mai fost în război până acum și s-au descurcat exemplar. Cinste lor și cinste polițiștilor de frontieră care s-au dedicat trup și suflet în gestionarea cu eficientă a problemelor identificate în PTF-uri. Până când au reușit autoritățile să se dezmorțească, mii de refugiați au fost cazați, ajutați, hrăniți și îndrumați de toți cei enumerați mai sus.

Voluntarii ne spun că acum trebuie să raporteze Prefecturii toată activitatea desfășurată în 24 de ore, fix ce nu le lipsea după zile și nopți petrecute în frig, în vămile din județ.

O altă realizare a Prefecturii, este instalarea unui cort încălzit pentru voluntari și distribuirea unor pliante care prezintă oportunitățile de angajare ale ucrainenilor la noi în județ. În Halmeu, căci în Petea și Urziceni voluntarii se descurcă cu frigul cum pot.

Mare ne-a fost uimirea să aflăm că multe lucruri pe care Prefectura le face nu sunt vizible, dar nici nu se simt, am completa noi.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente