sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSportNationalKehinde Fatai, primul african care ar putea juca pentru naționala României

Kehinde Fatai, primul african care ar putea juca pentru naționala României

Cu toate că au mai existat jucători naturalizați în prima selecționată a fotbalului românesc, atacantul de la Astra Giurgiu va fi primul internațional născut în Africa.

Kehinde Fatai a marcat de curând trei goluri pentru Astra Giurgiu, vicecampioana României, în victoria cu 3-0 de pe teren propriu obținută în fața formației Slovan Liberec, în prima manșă a turului trei preliminar din Liga Europa.

Fatai are 24 de ani și dosarul său pentru obținerea cetățeniei române va fi analizat săptămâna viitoare de către o comisie din cadrul Ministerului Justiției. 

Dacă va primi cetățenia română, jucătorul născut la Abuja, în Nigeria, ar putea fi inclus de Victor Pițurcă în lotul pentru meciul cu Grecia, de la Atena, în 7 septembrie, din preliminariile pentru Euro 2016. 

Kehinde Fatai a ajuns în România în 2007, la Farul Constanța. Musulmanul Fatai era minor când a ajuns pe pământ românesc, astfel că Ion Marin, antrenorul constănțenilor, l-a adoptat legal. Fatai a evoluat pentru echipele de tineret ale Nigeriei, însă va putea juca pentru naționala mare a României.

Din 2010, atacantul înalt de 1,80 metri a jucat la Astra, cu o succintă experiență la FC Bruges. Fatai are o medie de peste trei goluri pe meci în Liga 1 pentru formația din Giurgiu: 93 de partide și 34 de goluri. 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente