Acasă Locale Stiri Satu Mare Manifestație la Moscova pentru a-i cere lui Vladimir Putin să "treacă la...

Manifestație la Moscova pentru a-i cere lui Vladimir Putin să „treacă la acțiune” în Ucraina

Sute de ruși s-au reunit sâmbătă la Moscova pentru a-i cere președintelui Vladimir Putin să „treacă la acțiune” în Ucraina, trimițând trupe de menținere a păcii, pentru a pune capăt vărsării de sânge din estul acestei foste republici sovietice.

„Dacă o persoană are puterea, trebuie să se folosească de ea pentru a trece la acțiune”, au afirmat organizatorii, la începutul manifestației la care au participat mai mulți separatiști veniți din „Republica Donețk” autoproclamată (regiunea Donbas din Ucraina) și soțiile lor.

„Rusia ar trebui să trimită trupe de menținere a păcii și să protejeze populația din Noua Rusie împotriva războiului”, a apreciat Konstatin Krilov, în vârstă de 61 de ani, redactor șef la un portal naționalist rus, făcând aluzie la regiunea Donbas.

„Generali americani se află în prezent în Ucraina, ei furnizează arme (armatei ucrainene, n.red.), și nu înțeleg deloc de ce Rusia nu poate face același lucru” pentru separatiștii proruși, a declarat el pentru AFP.

Rusia „trebuie să recunoască independența Noii Rusii și să trimită acolo trupe de menținere a păcii în cadrul unui acord cu ONU”, adaugă la rândul ei Vera Iudina, în vârstă de 28 de ani, chelneriță pe aeroportul din Moscova.

Apeluri la creșterea ajutorului umanitar pentru locuitorii din Donbas confruntați cu lupte zilnice au fost auzite, de asemenea, în timpul manifestației, precum și cântece patriotice rusești.

Conflictul dintre armata ucraineană și separatiștii proruși din estul Ucrainei a provocat moartea a peste 1.100 de persoane în trei luni, potrivit ONU.

În pofida susținerii politice afișate de Putin față de separatiștii rusofoni din Ucraina, Krelinul a negat până în prezent că le-ar fi acordat un ajutor direct.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente