sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăsusKlaus Iohannis președinte PNL. Noul statut a fost adoptat

Klaus Iohannis președinte PNL. Noul statut a fost adoptat

Congresul PNL a ales, sâmbătă noaptea, noua conducere a partidului, după votarea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al PNL, fiind aleși cei 31 de vicepreședinți ai partidului, primii dintre aceștia fiind Ludovic Orban, președintele PNL Alba – Teodor Atanasiu, Dan Motreanu ( un alt liberal ”made in Alba” care acum este deputat de Călărași), Marin Almăjanu și Alina Gorghiu.

De asemenea, au fost aleși vicepreședinți ai PNL: Cristian Bușoi, Cristian Adomniței, Marius Nicoară, Victor Paul Dobre, Florin Alexe, Răducu Filipescu, Cornel Popa, Nicolae Robu, Rareș Mănescu, Ciprian Dobre, Cristian Buican, Eduard Hellvig, Mircea Moloț, Sorin Frunzăverde, Nini Săpunaru, Lucia Varga, Vasile Varga, Stelian Dolha, Mircea Roșca, Aristotel Căncescu, Marcel Vela, Vasile Mustățea, Virgil Popescu, Florin Țurcanu, Mihai Voicu și Gigel Știrbu.

Vicepreședinții PNL sunt membrii Biroului Politic Național, care urmează să se întrunească la începtul săptămânii viitoare pentru a stabili atribuțiile executive în cazul a 15 dintre cei 31 de vicepreședinți.

La Congres, PNL Alba a avut 33 de delegați cu drept de vot, delegația fiind condusă de președintele PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu.

În cele două zile de Congres s-au luat decizii importante privind evoluția viitoare a Partidului Național Liberal, discutându-se inclusiv propuneri de modificări ale Statutului partidului. Unele dintre modificările adoptate au fost propuse de către PNL Alba, ca urmare a deciziilor exprimate în Delegația Permanentă a PNL Alba din 7 iunie 2014. Astfel, între noile modificări aduse Statutului PNL se prevede înființarea Organizației de Pensionari Liberali (așa cum există structuri interne ale PNL, precum Organizația de Tineret și Organizația de Femei) și faptul că orice membru PNL care și-a dat demisia din partid (exceptând situații prevăzute de Statut), la revenirea în partid nu poate avea, timp de un an, funcții de conducere.

De asemenea, în ceea ce privește noua conducere a PNL la nivel național, senatorul Teodor Atanasiu, a fost ales vicepreședinte PNL la nivel național, având al doilea număr de voturi dintre vicepreședinții aleși (1300 de voturi). Cosmin Sularea și Adrian Negruțiu (din partea PNL Alba Iulia) au fost și ei aleși în Comisia Națională de Onoare și Arbitraj a PNL.

Totodată, unul dintre foștii lideri ai Tineretului Național Liberal, Dan Motreanu, fost președinte al TNL Alba, a fost și el ales în funcția de vicepreședinte al PNL la nivel național, beneficiind și de sprijinul delegaților TNL prezenți la Congres.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente