29.8 C
New York City
vineri, august 19, 2022
AcasăCosul cu vipereUite A.N.I(i), nu-s mai anii...!

Uite A.N.I(i), nu-s mai anii…!

Dacă prevederile legii Agenției Naționale de Integritate (ANI) referitoare la incompatibilități se va pune în aplicare, atunci cu siguranță că în administrația publică locală se va declanșa un tsunami de proporții înspăimântătoare.

În cel mai fericit caz, 80% din actualii primari își vor pierde funcția și dacă la asta mai adăugăm amănuntul că nu vor avea dreptul să candideze la o funcție publică vreme de trei ani, atunci este clar că deja au ratat alegerile din 2016 și astfel majoritatea dintre ei, vor ieși poate pe vecie din viața publică.

Conform unor estimări realiste și în județul Satu Mare aproape 75 % dintre primari se află în stare de incompatibilitate, mulți dintre ei chiar pe chestii mult mai grave decât cele prevăzute expres de legea ANI.

Dacă justiția își va face treaba cum scrie la carte, nu doar că vor fi opriți să mai candideze, ci unii vor fi chiar zăbreliți pentru nesfârșitul șir de fărădelegi pe care l-au săvârșit în nenumăratele lor mandate. Unii(una) dintre ei, au/a caștigat procesul, alții ba… s-au urmează”BA”...

Se vorbește tot mai insistent despre faptul că Sătmarul va trece printr-un cutremur de acest fel și că mulți dintre micii dictatori și tirani comunali își vor pierde nu doar funcțiile și libertatea, ci și averile dobândite absolut pe nedrept.

Cazul cel mai flagrant este al unor primari din vecinătatea Sătmarului, acolo unde și învârtelile cu terenurile sunt mai mănoase. Se știe prea bine că prețul terenurilor din aceste comune limitrofe este similar cu cel al suprafețelor intravilane din reședința de județ.

Sigur că băieții deștepți aflați în fruntea unor comune și-au atras serioase antipatii din partea adversarilor lor, care se uită neputincioși cum hălcile cele mai grase sunt acaparate de primarii în funcție. Așa că una – două au pus mâna pe condei și au scris cui vrei și nu-i vrei despre abuzurile acestor primari.

Poate că nici nu-i prea rău dacă se mai scutură „pomul” și fructele putrede se vor face una cu pământul. Deja particula „A.N.I.” este dătătoare de hemoroidale neliniști cauzate de un morcov care crește mereu. Dar unde-s frunzele?!

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente