marți, decembrie 5, 2023
AcasăLocaleLa Camarzana s-a inaugurat o "Ciuperca"

La Camarzana s-a inaugurat o „Ciuperca”

camarzanaPreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat sâmbătă la inaugurarea “Ciupercii” din Cămărzana. La festivitatet au participat alături de primarul Vasile Bâle, subprefectul Cristian Sasu și directorul Direcției Juridice din cadrul Instituției Prefectului Satu Mare, Cosmin Dorle.

Adrian Ștef l-a felicitat pe primarul Vasile Bâle că a redat comunei tradiționala “Ciupercă”. “Este admirabilă dorința oamenilor din Cărmărzana de a-și păstra obiceiurile, de a-și recăpăta “Ciuperca”, care în Oaș este locul cel mai important din sat după biserică. Suntem aici în Cămara Zânelor, un loc unde se păstrează tradițiile de secole. Ați putut vedea și la Ziua Județului că pe lângă sărbătoarea propriu-zisă, am promovat tradițiile și obiceiurile populare și gastronomice din toate comunele județului. Pentru că dezvoltarea județului depinde și de valorificarea acestei zestre culturale de care dispunem”, a spus președintele Consiliului Județean.

Adrian Ștef a promis că va continua proiectele de dezvoltare a Țării Oașului, dar și că se va bate pentru a-i sprijini pe producătorii de palincă. „Facem eforturi mari pentru a găsi soluții în vederea neaccizării pălincii, pentru a-i scăpa pe producători de această povară. Iar apoi pentru a promova acest produs tradițional, care practic se identifică cu Țara Oașului”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente