miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăSanatateLa Satu Mare va avea loc o nouă ediție a programului ”Promenada...

La Satu Mare va avea loc o nouă ediție a programului ”Promenada Inimilor”

Clubul Rotary Satu Mare împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, continuă programul “Promenada Inimilor 2022”cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.


Clubul Rotary Satu Mare continuă și în 2022, programul „Promenada Inimilor”, proiect de promovare a mișcării, a unui stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică, minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.


“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Comitetul de Conducere al Societății Europene de Cardiologie.


“Promenada Inimilor” va avea loc în 29 septembrie 2022, ora 17, la Casa de Cultură G.M. Zamfirescu – sala Octavian Bud. În cadrul întâlnirii va fi organizată o prezentare despre importanța exercițiului fizic, susținută de dr.Paziuc Alexandru, cardiolog și Anzik Arnold, trainer la Energy Kardio Club, ambi membrii ai clubului Rotary. Întâlnrea va fi precedată de tradiționala plimbare la care sunt invitați să participe toți locuitorii oraşului Satu Mare.

În plimbarea noastra ne va însoți domnul Felician Pop, ghid turistic local.
Traseul din Satu Mare are o lungime de 5000 pași, începând de la Casa de Cultura, Casa Albă, Hotel Aurora, Dacia, Turnul Pompierilor, Tribunal, Teatru de Nord, Catedrala Romano-Catolică, Sinagoga, Biserica Calvaria, Primărie și Casa de Cultură.


Toti cei prezenti vor participa la o tombola cu premii surpriză, anunță Marcela Papici, preşedinte Club Rotary Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente