miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăEconomico-socialSocialSătmărenii cer Primăriei, printr-o petiție, să construiască o cale de acces către...

Sătmărenii cer Primăriei, printr-o petiție, să construiască o cale de acces către Adăpostul Freelife

Sătmărenii cer Primăriei municipiului Satu Mare, prin intermediul unei petiții, să construiască un drum de acces către adăpostul de câini Freelife. Este de notorietate faptul că drumul către adăpost devine inaccesibil după două – trei zile ploioase.

Recent am redat situația dificilă prin care trec voluntarii cu suflet mare care se ocupă de Asociția Freelife Satu Mare și de cei 500 de câini care sunt în adăpost, de fiecare dată când la Satu Mare plouă câteva zile la rând. Persoane fizice au ajutat de-a lungul timpului, acolo fiind transportate mai multe tone de piatră, însă problema revine din nou și din nou cu trecerea timpului. Rezolvarea nu o reprezintă umplerea drumului de pământ cu piatră, ci construcția unui drum, proces ce nu poate fi demarat nici de voluntari, nici de persoane fizice.

Autoritățile locale nu intervin, stau deoparte, însă acum sătmărenii le cer acest lucru printr-o petiție căci, poate – poate. Petiția intitulată ”500 de câini în pericol – Sătmărenii cer Primăriei să intervină urgent la Adăpostul pentru Câini Freelife” poate fi semnată aici.

„Dragi sătmăreni, în numele a 500 de câini aflați în pericol și a voluntarilor de la Asociația Freelife Satu Mare, VĂ ROG SĂ SEMNAȚI ACEASTĂ PETIȚIE: https://www.petitieonline.com/500_de_caini_in_pericol.

Primăriile trebuie să susțină acțiunile voluntarilor din orice oraș. Mai ales când acestea se îndreaptă spre cei care nu se pot apăra singuri. 500 de câini sunt în pericol în orașul nostru, iar Primăria Satu Mare și primarul dau dovadă de un dezinteres total.

Drumul de acces către Adăpostul pentru Câini este total impracticabil de ani de zile, iar zilele acestea duba voluntarilor a intrat în service a nu știm câta oară. Din cauza stării drumului mașinile si duba voluntarilor și asociației se strică în mod constant. Balastrul și nivelarea drumului odată pe săptămână nu rezolvă problema!!! E nevoie de un drum practicabil pe orice vreme sau anotimp. Câinii au nevoie de mâncare zilnic, de vizite la veterinar, de asistență și de a fi adoptați. Primăria le taie toate aceste drepturi, pentru că nu e în stare să ofere un drum de acces”, este mesajul transmis de autorul petiției, Andrei Pașca.

Cerințele semnatarilor:

1. Primăria reprezentată prin primarul Kereskenyi Gabor să intervina urgent cu o soluție pentru asfaltarea acestui drum sau accesul de pe Centura de Ocolire a municipiului Satu Mare.

2. Primăria Satu Mare să efectueaza sterilizari în masă, în colaborare cu adăposturile de câini.

3. Alocarea de fonduri pentru buna funcționare a Adăpostului de Câini Freelife Satu Mare, precum și sprijinarea activităților acestuia.

Până la momentul redactării acestui articol petiția a fost semnată de aproximativ 160 de persoane. Sătmărenii care doresc să susțină eforturile Asociației Freelife Satu Mare pot dona în conturile asociației deschise la Alpha Bank:

RO 35 BUCU 2131210632077 RON

RO 23 BUCU 2131213379089 EUR

COD SWIFT BUCUROBU

De asemenea sunt bine venite donațiile constând în hrană pentru câini și chiar și mâna de lucru. Mai multe informații găsiți aici: http://www.asociatiafreelife.ro/index.html.

Citiți și:

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente