29.8 C
New York City
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareLansare de carte la Ardud

Lansare de carte la Ardud

Carte

Primăria orașului Ardud alături de Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” găzduiește joi, 5 noiembrie, ora 13.00, lansarea cărții „O vară ce nu mai apune”, semnat de Radu Sergiu Ruba.

Radu Sergiu Ruba s-a născut la 14 octombrie 1954, în localitatea Ardud. La vârsta de 11 ani, și-a pierdut total vederea. Între 1974-1978, a studiat filologia franceză și engleză la Universitatea din București. Între 1978-1990, a lucrat ca profesor de limba franceză, de limba și literatura română, ca inspector de specialitate în Ministerul Învațământului și științei, responsabil cu subsistemul educației speciale pentru deficienții de vedere. În 2006 e ales președinte al Asociației Nevazătorilor din România.

Între 1987-1998 conduce, ca redactor șef, revista „Litera noastră”, publicată în scriere braille și în scriere vizuală. Revine la conducerea acestei reviste, începând de la 1 februarie 2000. A făcut parte din colegiile de redacție ale săptămânalelor „Phoenix” și „Tinerama”, a colaborat constant la cotidianul „Curentul” și la revista „Oameni în top”, precum și la numeroase reviste literare.

Din 1992, realizează, la Radio România Actualități, emisiunea săptămânală „Ochiul interior”, iar din 1999, pe același program, emisiunea literară „Lumina cuvintelor”, cu poezie și proză semnată de autorii nevăzători, serial transformat în carte vorbită pe șapte casete. A realizat de asemenea, în direct, emisiunea de 90 de minute „Tiflo-Antena” pe programul Antena Bucureștilor în perioada 1995-1996.

Are statutul de colaborator permanent, cu drepturi de autor, al Societății Române de Radiodifuziune. A realizat numeroase materiale pentru Radio Europa Liberă și Radio Europa FM. A fost membru al Cenaclului

 

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente