Acasă Locale Stiri Satu Mare Lansarea proiectului ”Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în regiunile Vest și Nord-Vest”:

Lansarea proiectului ”Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în regiunile Vest și Nord-Vest”:

Tinerii pot obține o finanțare de până la 25.000 de euro pentru o idee de afaceri

Primăria orașului Negrești-Oaș a lansat, luni, 9 martie 2015, proiectul ”Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în regiunile Vest și Nord-Vest”, ID proiect 150898, prin care 400 de tineri vor beneficia de cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului și a realizării planurilor de afaceri, iar 40 dintre aceștia vor primi finanțare nerambursabilă de până la 25.000 de euro pentru o idee de afaceri, în cadrul unui concurs de selecție a planurilor de afaceri.

La eveniment au participat primarul orașului Negrești-Oaș, doamna Aurelia Fedorca, prefectul județului Satu Mare, domnul Eugeniu Avram, primarul orașului Seini, doamna Gabriela Florica Tulbure, managerul de proiect, doamna Niculina Keresztszegi, alături de peste 100 de persoane, majoritatea tineri, care și-au arătat interesul față de această oportunitate.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – ”Romania Start-up”, Axa prioritară 3: Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor, Domeniul major de intervenție 3.1: Promovarea culturii antreprenoriale, se desfășoară pe o perioadă de 10 luni, februarie 2015 – decembrie 2015, și are un buget în valoare de 6.379.814 ron.

Primarul orașului Negrești-Oaș, doamna Aurelia Fedorca, i-a îndemnat pe tineri să fie receptivi la oportunitățile care li se deschid odată cu derularea proiectului.
„Aceste proiecte urmăresc calificarea și recalificarea pe piața muncii care este schimbătoare. Este un proiect atractiv, de aceea am și insistat ca autoritatea locală negreșteană să fie implicată. Zona noastră are un spirit antreprenorial mai dezvoltat, și mulți doresc să-și facă propria afacere în loc să meargă să muncească într-o instituție. Proiectul se va desfășura într-o perioadă foarte condensată, iar eu am încredere că cei ce-și vor deschide o afacere prin intermediul acestui proiect nu o vor menține doar șase luni, așa cum este prevăzut, ci o vor menține și peste zece ani! Este o mare provocare pentru tinerii din Negrești-Oaș care au ocazia să-și demonstreze și să-și dezvolte abilitățile. Mi-ar părea foarte rău să constat că din acest proiect nu se nasc idei de afaceri valoroase, de aceea vă încurajez să nu pierdeți șansa de a fi susținuți”, a declarat doamna Aurelia Fedorca.
În cadrul proiectului, 400 de tineri cu vârsta peste 18 ani, din regiunile Nord-Vest și Vest, vor beneficia de cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului, acreditate ANC, și de cursuri privind realizarea planurilor de afaceri.
Managerul de proiect, doamna Niculina Keresztszegi, a declarat că doritorii au la dispoziție o lună de zile să se înscrie pentru a putea beneficia de o finanțare de până la 25.000 de euro.
„Înscrierea la cursuri este prevăzută pentru perioada 12 martie– 12 aprilie, iar după finalizarea cursurilor tinerii se vor putea înscrie într-un concurs de selecție a planurilor de afaceri. Astfel, 40 dintre tinerii care se vor înscrie în concurs vor beneficia de o finanțare de maxim 25.000 de euro, având obligația să creeze minim două locuri de muncă fiecare, pe care să le mențină minim șase luni de la finalizarea implementării proiectului „, a declarat doamna Niculina Keresztszegi.
Planurile de afaceri selectate spre finanțare vor fi realizate în următoarele domenii: turism și ecoturism, textile și pielărie, lemn și mobilă, industrii creative, industria auto și component, tehnologia informațiilor și comunicațiilor, procesarea alimentelor și a băuturilor, sănătate și produse farmaceutice, energie și management de mediu, bioeconomie (agricultură, silvicultură, pescuit și acvacultură), biofarmaceutică și biotehnologii.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente