Acasă Locale Stiri Satu Mare Lansarea proiectului ”Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în regiunile Vest și Nord-Vest”:

Lansarea proiectului ”Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în regiunile Vest și Nord-Vest”:

Tinerii pot obține o finanțare de până la 25.000 de euro pentru o idee de afaceri

Primăria orașului Negrești-Oaș a lansat, luni, 9 martie 2015, proiectul ”Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în regiunile Vest și Nord-Vest”, ID proiect 150898, prin care 400 de tineri vor beneficia de cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului și a realizării planurilor de afaceri, iar 40 dintre aceștia vor primi finanțare nerambursabilă de până la 25.000 de euro pentru o idee de afaceri, în cadrul unui concurs de selecție a planurilor de afaceri.

La eveniment au participat primarul orașului Negrești-Oaș, doamna Aurelia Fedorca, prefectul județului Satu Mare, domnul Eugeniu Avram, primarul orașului Seini, doamna Gabriela Florica Tulbure, managerul de proiect, doamna Niculina Keresztszegi, alături de peste 100 de persoane, majoritatea tineri, care și-au arătat interesul față de această oportunitate.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – ”Romania Start-up”, Axa prioritară 3: Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor, Domeniul major de intervenție 3.1: Promovarea culturii antreprenoriale, se desfășoară pe o perioadă de 10 luni, februarie 2015 – decembrie 2015, și are un buget în valoare de 6.379.814 ron.

Primarul orașului Negrești-Oaș, doamna Aurelia Fedorca, i-a îndemnat pe tineri să fie receptivi la oportunitățile care li se deschid odată cu derularea proiectului.
„Aceste proiecte urmăresc calificarea și recalificarea pe piața muncii care este schimbătoare. Este un proiect atractiv, de aceea am și insistat ca autoritatea locală negreșteană să fie implicată. Zona noastră are un spirit antreprenorial mai dezvoltat, și mulți doresc să-și facă propria afacere în loc să meargă să muncească într-o instituție. Proiectul se va desfășura într-o perioadă foarte condensată, iar eu am încredere că cei ce-și vor deschide o afacere prin intermediul acestui proiect nu o vor menține doar șase luni, așa cum este prevăzut, ci o vor menține și peste zece ani! Este o mare provocare pentru tinerii din Negrești-Oaș care au ocazia să-și demonstreze și să-și dezvolte abilitățile. Mi-ar părea foarte rău să constat că din acest proiect nu se nasc idei de afaceri valoroase, de aceea vă încurajez să nu pierdeți șansa de a fi susținuți”, a declarat doamna Aurelia Fedorca.
În cadrul proiectului, 400 de tineri cu vârsta peste 18 ani, din regiunile Nord-Vest și Vest, vor beneficia de cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului, acreditate ANC, și de cursuri privind realizarea planurilor de afaceri.
Managerul de proiect, doamna Niculina Keresztszegi, a declarat că doritorii au la dispoziție o lună de zile să se înscrie pentru a putea beneficia de o finanțare de până la 25.000 de euro.
„Înscrierea la cursuri este prevăzută pentru perioada 12 martie– 12 aprilie, iar după finalizarea cursurilor tinerii se vor putea înscrie într-un concurs de selecție a planurilor de afaceri. Astfel, 40 dintre tinerii care se vor înscrie în concurs vor beneficia de o finanțare de maxim 25.000 de euro, având obligația să creeze minim două locuri de muncă fiecare, pe care să le mențină minim șase luni de la finalizarea implementării proiectului „, a declarat doamna Niculina Keresztszegi.
Planurile de afaceri selectate spre finanțare vor fi realizate în următoarele domenii: turism și ecoturism, textile și pielărie, lemn și mobilă, industrii creative, industria auto și component, tehnologia informațiilor și comunicațiilor, procesarea alimentelor și a băuturilor, sănătate și produse farmaceutice, energie și management de mediu, bioeconomie (agricultură, silvicultură, pescuit și acvacultură), biofarmaceutică și biotehnologii.

- Advertisment -

Cele mai populare

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

A murit legenda Argentinei, Diego Maradona

Anul 2020 mai face o victimă, și ne mai arată încă o dată că a fost un an...

Comentarii recente