Acasă Locale Nationale Legea pensiilor, din punct de vedere financiar, aduce multe provocări

Legea pensiilor, din punct de vedere financiar, aduce multe provocări

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat duminică, la Mamaia, că legea pensiilor aduce provocări din punct de vedere financiar pentru Guvern întrucât „nu este o lege pe care oricine îşi doreşte s-o pună în practică”. Budăi a prezentat „cu modestie” cifrele creşterii pensiilor.

„În anul următor, evoluţia punctului de pensie prin noua lege a pensiilor este extrem de ambiţioasă. Am avut discuţii repetate cu doamna premier, cu Teodorovici, cu domnul ministru Fifor şi ne spuneam că nu este o lege uşor de pus în practică, nu este o lege pe care oricine să si-o dorească s-o pună în practică. Este o lege care, din punct de vedere financiar, aduce multe provocări, o lege care din punct de vedere al punerii în practică sigură cu calcule, cu tot ce înseamnă sistem informatic e o lege o mare provocare pentru acest guvern. (…) Nu ne lăudăm cu aceste cifre, doar le prezentăm şi cu modestie spunem că încă mai avem multe de făcut pentru dumneaoastră”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Constanţa.

Între măsurile care intră în vigoare de la 1 septembrie se numără şi reducerea sau eliminarea impozitării pensiilor: „Am spus ca pensiile mici, de până la 2000 lei nu mai trebuie să plătească impozit pe venit, iar cele peste 2000 să le diminuăm de al 16% la 10%. Sunt măsuri complementare care, pe lângă creşterea valorii punctului de pensie ne gândim să aducă un zâmbet pe chipul dumneavoastră”, explică Budăi.

Ministrul a răspuns şi afirmaţiilor potrivit cărora inflaţia creează dificultăţi pensionarilor, chiar dacă pensiile vor creşte.

„S-a spus foarte mult că inflaţia manancă aceste creşteri de pensii şi salarii. Toate datele prezentate sunt ale INS sau ale Eurostat. Creşterea pensiei medii a fost de 29,4%. Într-adevăr, indicele preţului de consum a crescut cu 8,9%. A rămas o creştere reală de 18,8%. Repet, nu e suficient, mai avem foarte mult de lucru, acesta este adevărul”, a explicat ministrul.

De la 1 septembrie vor fi majorate cinci milioane de pensii, prin creşterea punctului de pensie la 1.265 de lei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente