Acasă Locale Stiri Satu Mare Lemnele transportate vor fi urmările electronic

Lemnele transportate vor fi urmările electronic

Miercuri, 17 septembrie, prefectul Eugeniu Avram, directorul Direcției Silvice Satu Mare, Sever Șter, și de coordonatorul Inspecției Silvice Satu Mare, Maria Antal, au susținut miercuri o conferință de presă în care au anunțat că începând cu data de 21 septembrie la nivel național va intra în funcțiune sistemul de urmărire electronic SUMAL, creat cu scopul de a combatere furtului de lemne din păduri.

Eugeniu Avram a afirmat că noile reglementări au fost așteptate de foarte mult timp, sperând că după implementarea sistemului SUMAL se va reduce furtului de material lemnos din pădurile României.

Practic softul SUMAL este pus la dispoziția utilizatorilor în mod gratuit, acesta fiind un sistem de urmărire la secundă a modului de exploatare a materialului lemnos. Softul trebuie instalat pe telefoanele mobile sau pe tablete și trebuie introduce datele cu privire la transportul lemnului, putând fi verificate online în orice moment de către polițiști, pădurari sau vameși.

Aplicația va emite un cod unic care trebuie consemnat și în avizele de însoțire a lemnului, împreună cu data, ora, minutul și secunda la care codul a fost emis. În cazul în care în zonă nu este semnal de internet, va fi emis un semnal off-line care va fi activat în momentul în care se va ajunge într-o zonă cu semnal, dar nu mai târziu de șapte ore de la momentul solicitării codului.

Până în prezent la Satu Mare 116 agenți economici au depus cereri pentru a obține datele de logare în sistem pentru 166 de persoane, precum și de angajații opt ocoalelor silvice.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente