Acasă Locale Stiri Satu Mare Vrei lemne de foc? Fă o cerere la primărie

Vrei lemne de foc? Fă o cerere la primărie

In ultimii ani au avut loc în municipiul Carei tăieri masive de arbori,atât din incinta parcului cât și din părculețele și spațiile verzi din centru sau cartierele de locuințe.

Până la ora actuală, nimeni din administrația locală nu a remis vreun comunicat referitor la soarta masei lemnoase rezultate în urma tăierilor. Având în vedere cantitatea apreciabilă de arbori doborâți,ne-am interesat dacă s-a organizat licitație pentru valorificarea acesteia și rotunjirea astfel a bugetului local,fapt infirmat însă de directorul tehnic din primărie, ing.Dorel Oprea.

Pentru o corectă informare,am solicitat detalii  de la Adorian Csaba, director la DSPL din cadrul primăriei Carei,legate de modalitățile de repartizare a acesteia .

“Pentru lemne  trebuie depusă o cerere la primărie,la biroul de asistență socială și apoi doamna Horgoș Dorina se ocupă mai departe de distribuire. Eu nu țin minte toate societățile sau persoanele la care am livrat lemne pentru că Dorina se ocupă”.

Cantități mai mari de 10 mc material lemnos au primit până la această dată FCM Victoria 2008 Carei,Biblioteca Municipală Carei și Congregația Surorilor piariste Carei.

Din partea Biroului de Asistență socială,doamna Monica Radu,ne comunică că “ la noi au sosit vreo 4 asemenea solicitări,dar până anul trecut,din partea unor persoane fizice,cu o situație materială precară. Probabil solicitările merg acum la Registratură,jos, la primărie,la noi nu au mai venit solicitări în acest an pentru masă lemnoasă”.

În primăria Carei, lipsa de comunicare e o constantă nu numai cu cetățenii orașului, dar și între departamentele existente. Având în vedere că există numai 3 solicitări  de masă lemnoasă, e greu de  înțeles cum de nu pot fi reținute ca proveniență,mai ales că sunt nume cunoscute.

Concluzionând,cei care doresc  să obtină masă lemnoasă din tăierile efectuate in oraș,pentru a o utiliza ca si combustibil,pot depune o solicitare in acest sens la Primăria Carei,la Registratură,de unde vor primi un număr de înregistrare după care vor putea urmări soluționarea acesteia.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente