joi, februarie 9, 2023
AcasăLocaleNationaleLiber la distracție de la 1 iunie

Liber la distracție de la 1 iunie

Începând cu data de 1 iunie, românii vor avea parte de măsuri ceva mai relaxate. Guvernanții au decis în ședința de joi, că de la începutul lunii viitoare vor fi deschise barurile, cluburile etc, la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate. Tot de la aceeași dată, vor putea fi organizate evenimente cu până la 1000 de participanți, în spațiu deschis, însă aceștia trebuie să facă dovada vaccinării, a unui test PCR negativ ori a faptului că au trecut prin boală.

„Se permite desfășurarea activității în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.” se arată în documentul propus de CNSU.

Evenimente mari doar pentru persoanele vaccinate

Potrivit documentului, persoanele vaccinate vor avea anumite beneficii, ca de exemplu participarea la evenimente mari, cu peste 1000 de persoane. Toți participanții trebuie însă să poarte mască de protecție.

„Activitățile culturale, artistice și de divertisment pot fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție

și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Participarea (…) este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității).

Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr mai mare de 1.000 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.”

Teatrele, cinematografele și alte evenimente cultural-artistice sunt deschise tuturor doritorilor, însă se impune purtarea măștii sanitare

În ceea ce privește participarea la evenimentele culturale, artistice și de divertisemnet, organizate în spațiu închis, se permite participarea tuturor doritorilor, cu o singură condiție: purtarea măștii de protecție. Se va pune la dispoziție 70% din capacitatea sălii și în condițiile în care toți participanții sunt vaccinați, restricția este ridicată.

„Activitățile culturale, artistice și de divertisment fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr mai mare de persoane cu condiția ca toți participanții să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de
la finalizarea schemei complete de vaccinare”, a mai decis Guvernul.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente