Acasă Locale Licitația pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare va avea loc...

Licitația pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare va avea loc pe 11 noiembrie

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale SA a publicat în Sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) anunțul de participare privind proiectarea și execuția variantei de ocolire a municipiului Satu Mare cu numărul 154010 din 19.09.2014. Contractul este unul de tip proiectare și execuție, iar lucrările principale din cadrul acestui contract constau în realizarea variantei de ocolire a municipiului Satu Mare. Centura ocolitoare a municipiului Satu Mare are o lungime totală de 19,540 km., 4 noduri rutiere și 10 poduri și pasaje.

Valoarea estimată a contractului este de 559.206.491 lei, fără TVA. Obiectivul de investiție este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație. Conform anunțului de participare publicat, durata proiectării lurărilor este de 5 luni, durata execuției este de 18 luni, iar durata de garanție acordată lucrărilor este de 24 de luni.

Condițiile de participare la procedura de atribuire a contractului sunt afișate pe site-ul www.e-licitatie.ro. Data deschiderii ofertelor este 11.11.2014.

Traseul variantei de ocolire se desprinde din DN 19A (km 41+900) și are o directie sud – nord la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, traversând la km 1+420 pârâul Homorodul Vechi cu un pod cu lungimea totală de 28,90 m, iar la km 6+140 va traversa CF 402 Oradea – Halmeu și DJ 194 cu un pasaj superior având lungimea totală de 118, 90 m (lungimea suprastructurii de 111,30 m). Ținând cont că în această parte a municipiului se afla zona industrială Satu Mare, s-a prevăzut realizarea de bucle și bretele pentru deservirea acestei zone.

După traversarea căii ferate, traseul variantei se îndreaptă către nord – vest, traversează canalul Balcaia 1 printr-un pod cu lungimea totală de 18,10 m, intersectându-se cu DN 19 (km 128+000) Oradea – Satu Mare, la km 9+665 al variantei. Această intersecție va fi amenajată denivelat cu un pasaj superior având lungimea totală de 81,60 m inclusiv realizarea unei intersecții la nivel. În continuare varianta de ocolire traversează râul Someș în zona km 11+645 cu un pod cu lungimea totală de 651,15 m între digurile de apărare ale municipiului.

După traversarea râului Someș, varianta de ocolire intersectează DN 19A (km 55+000) la km 13+590. Această intersecție este amenajată denivelat cu un pasaj superior având lungimea totală de 90,60 m, inclusiv realizarea unei intersecții la nivel. În continuare, traseul intersectează DJ 194 la km 16+288 al variantei și DJ 194A la km 16+846 al variantei. Traversarea aceasta se va face prin realizarea a două pasaje denivelate având lungimea totală de 119,10 m, respectiv de 116,20 m.

DSC_0121În continuare varianta de ocolire traversează un canal printr-un pod cu lungimea totală de 17,50 m. Înaintea racordării variantei de ocolire cu DN 19 (km 136+000) al drumului național, aceasta traversează CF 402 Satu Mare – Halmeu printr-un pasaj superior la km 18+296 având lungimea totală de 86,00 m. Racordarea la DN 19 (sfârșitul variantei de ocolire km 19+540) se realizeaza printr-o intersecție la nivel.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare, ca beneficii locale, implicit județene, are menirea să faciliteze traficul de tranzit dar și îmbunătățirea traficului intraorășenesc, să fluidizeze traficul intern și internațional care intră în țară prin partea de vest și anume zona localității Petea, ajungând în zona Satu Mare și îndreptându-se către centrul țării pe DN 19A, având astfel un impact major în dezvoltarea socio-economică a județului.

Pentru Județul Satu Mare și Consiliul Județean este foarte importantă starea drumurilor și decongestionarea traficului județean, iar acest obiectiv este unul foarte important care face parte din strategia de dezvoltare a județului Satu Mare, promis și realizabil pentru sătmăreni. Președintele Consiliului Județean Satu Mare Adrian Ștef și vicepreședintele Mircea Govor au promis în repetate rânduri public sau în conferințe de presă și cei doi se vor ține de cuvânt asigurându-se de bunul mers al procedurilor pentru realizarea obiectivului.

Reamintim faptul că la data de 6 noiembrie 2012 Guvernul aproba Hotărârea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”, proiect promovat de ministrul Infrastructurii și Transporturilor, la acea vreme, Ovidiu Silaghi.

- Advertisment -

Cele mai populare

Madrid intră în carantină pentru a doua oară

Toţi cei 3,3 milioane de locuitori ai Madridului intră în carantină, pentru a doua oară în acest an. Anunţul a...

1 Octombrie-Acoperământul Maicii Domnului

Pe 1 octombrie Biserica lui Hristos cea dreptmăritoare sărbătoreşte Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare mare pentru Biserica lui Hristos şi pentru tot creştinul.

Reintroducerea restricțiilor de luni

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările...

Deținuți evadați în Maramureș

Doi tineri de 21 de ani, din Ucraina, au evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Centrul de Reținere și Arestare...

Comentarii recente