Acasă Locale Nationale Lipsa locurilor de muncă, principala grijă în 2014. 58% dintre români cred...

Lipsa locurilor de muncă, principala grijă în 2014. 58% dintre români cred că 2015 va fi mai bun

Cea mai mare grijă a românilor în 2014 a fost lipsa locurilor de muncă, dar mai mult de jumătate cred că în țară lucrurile merg într-o direcție bună și tot atâția cred că 2015 va fi un an mai bun, relevă un raport de cercetare IRES privind bilațul politic al anului 2014.

Mai mult de jumătate dintre cei chestionați (52%) consideră că în țară lucrurile merg într-o direcție bună, în timp ce 38% consideră că direcția este greșită, 8% nu știu, iar 2% nu au răspuns întrebării „Credeți că în România lucrurile merg într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?”.La acest moment, însă, 47% dintre români se declară „nu prea mulțumiți” de felul în care trăiesc, în general, iar 31% sunt „destul de mulțumiți”, în timp ce 3 % sunt foarte mulțumiți.

Conform raportului, 44% dintre subiecți cred că peste un an vor trăi mai bine, în timp ce 33% cred că vor trăi la fel, iar 17% cred că vor trăi mai prost.

2014 este considerat de 31% mai bun decât precedentul, aproape egal (30%) fiind procentul celor care în consideră mai prost, iar pentru 36% ambii ani sunt la fel. În ceea ce privește anul 2015, mai mult de jumătate dintre cei chestionați (58%), cred că va fi mai bun, 28% cred că va fi la fel, iar procentul celor care se așteaptă la un an mai prost este de 9%.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente