Acasă Locale Nationale Președintele Klaus Iohannis a promulgat primele legi din mandat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat primele legi din mandat

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, în cea de-a doua zi de mandat, decrete de promulgare a mai multor legi, precum și 16 decrete de eliberare din funcție a unor magistrație, pe motiv de pensionare.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 48/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

În plus, șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2015 și decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 37/2014pentru modificarea și completarea art. 13 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Un alt decret semnat de șeful statului este pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe.

Klaus Iohannis a mai semnat decretul de promulgare a Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 68/2013 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură;

Președintele a mai semnat 16 decrete privind eliberarea din funcția de judecător și procuror a mai multor magistrați, pe motiv de pensionare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Turțean de 70 de ani, decedat în urma unui accident rutier

Miercuri, în jurul orei 23.10, pe raza localității Turț, a avut loc un grav accident de circulație. Un...

Comentarii recente