Acasă Locale Nationale Lista drumurilor naționale pe care circulația este îngreunată din cauza zăpezii

Lista drumurilor naționale pe care circulația este îngreunată din cauza zăpezii

Circulația este îngreunată, marți, pe mai multe drumuri naționale din județele Vâlcea, Dolj, Olt, Gorj, Caraș-Severin, Harghita, Covasna, Brăila, Ialomița și Tulcea, din cauza zăpezii, care pe unele porțiuni de drum măsoară doi-trei centimetri, potrivit Centrului Infotrafic din Poliția Română.

Sursa citată a precizat că nu sunt drumuri naționale sau segmente de autostradă cu circulația întreruptă din cauza zăpezii și a poleiului, însă traficul se desfășoară îngreunat în toate zonele din țară, unele drumuri fiind acoperite cu un strat de zăpadă amestecat cu material antiderapant.

Traficul este îngreunat pe DN7 Milcoiu (județul Vâlcea) – limita cu județul Sibiu, DN65C Ciocâltei – Horezu (Vâlcea), DN64 Drăgășani – Băile Olănești (Vâlcea), DN67 Pietrari – Budești (Vâlcea), DN56 Craiova – Calafat (Dolj), DN65 Slatina (Olt) – limita cu județul Argeș, DN67C Novaci – Rânca (județul Gorj), DN66A în zona Valea Cernei (Caraș-Severin), DN12C în zona Lacu Roșu (Harghita), DN13B Praid – Joseni (Harghita), DN13E Zagon – Barcani (Covasna), DN15 în zona Toplița (Harghita), DN21 și DN23 (în județul Brăila), DN2A, DN2C, DN21 și DN21A (în județul Ialomița), DN22A și DN22F (în județul Tulcea).

Centrul Infotrafic a adăugat că nu sunt probleme în traficul feroviar și nu există aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise din cauza vremii.

Polițiștii le recomandă șoferilor să se informeze despre condițiile de drum și cele meteorologice și să aibă la mașină lopată, perie sau mătură, racletă, sac cu sare sau nisip, precum și lanțuri pentru anvelope. De asemenea, șoferii trebuie să se asigure că au rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil de pe care să apeleze numărul 112 în caz de urgență, precum și un încărcător sau o baterie de rezervă.

Bucureștiul și județele Giurgiu, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Caraș-Severin, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Mureș, Sibiu, Alba, Hunedoara și Cluj sunt sub avertizare cod galben de ninsori și vânt până marți, la ora 22.00.

Potrivit avertizării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, în aceste zona se va depune un strat de zăpadă de 10-15 centimetri, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală 50-60 de kilometri pe oră, iar local și temporar, zăpada va fi viscolită. În regiunile sudice și centrale sunt condiții de producere a poleiului.

Directorul Administației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunțat luni, la Comandamentul de iarnă de la Guvern, că situația meteo rămâne complicată în următoarele ore, cu viteze ale vântului de până la 80 de kilometri pe oră și temperaturi scăzute, care pot cauza polei până marți după-amiază, dar de miercuri va fi un regim de iarnă normal, cu precipitații slabe și temperaturi ușor pozitive pe timpul zilei

Ion Sandu a precizat că, după expirarea codului galben, mai pot fi emise atenționări, dar numai punctual, pentru anumite zone și perioade scurte, nu la nivel național.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente