Acasă Locale Stiri Satu Mare Locuitorii din Donețk și Lugansk, îndemnați să părăsească orașele din cauza unui...

Locuitorii din Donețk și Lugansk, îndemnați să părăsească orașele din cauza unui posibil asalt

Consiliul ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare (SNBO) le-a recomandat locuitorilor din Donețk și Lugansk să părăsească orașele prin coridoarele organizate de militari ucraineni, din cauza pregătirii unui asalt împotriva separatiștilor, relatează agenția oficială Ukrinform.

„Ne adresăm tuturor locuitorilor pașnici cu îndemnul de a părăsi temporar aceste orașe, deoarece acolo se va desfășura o operațiune antiteroristă”, a declarat purtătorul de cuvânt al SNBO, Andrei Lîsenko.

Potrivit lui Lîsenko, militarii ucraineni sunt dispuși să-i ajute pe locuitorii care vor să părăsească regiunea.

„Suntem dispuși să oferim mijloacele de transport necesare pentru evacuarea persoanelor din aceste localități”, a adăugat el, subliniind totuși că armata ucraineană nu va lansa tiruri asupra locuințelor.

„Nu procedăm ca militarii ruși în Caucaz, care distrugeau orașul din temelii, pentru a arbora un mic drapel”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

La rândul său, „premierul Republicii Populare Donețk”, Aleksandr Zaharcenko a anunțat că insurgenții planifică o „ofensivă la scară largă” în regiune, relatează agenția rusă RIA Novosti, în ediția electronică.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente