Acasă Locale Stiri Satu Mare Lovitură de teatru: Se solicită la ANFP anularea concursului pentru postul de...

Lovitură de teatru: Se solicită la ANFP anularea concursului pentru postul de secretar și director economic la Primăria Carei

Luni,24 noiembrie,2014,a avut loc la sediul Prefecturii Satu Mare,concursul organizat de ANFP pentru postul de secretar al Primăriei Carei și pentru cel de director economic tot din cadrul Primăriei Carei. Inițiatorul concursului este Primăria Carei.

Pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici a apărut din data de 24 octombrie 2014 anunțul si condițiiile de desfășurare a acestor concursuri.

Pentru postul de director economic s-au înscris la concurs Țurcaș Carmen Ioana Laura,Potra Dorel și Gindele Emese. Niciunul dintre candidați nu a întrunit baremul stabilit dar a fost depusă o contestație.

Pentru postul de secretar al UAT Carei  au concurat 5 persoane: Macovei Gori,Oprițoiu Adela Crina,Svet Cristian Ioan,Anca Demian și Grigoraș Maria. La această secțiune,punctajele au fost superioare celor de la secțiunea economic,candidații find mult mai bine pregătiți dar,surpriză,niciunul dintre candidați nu  a fost notat la proba scrisă cu 70 de puncte,punctajul minim pentru a fi declarat admis.

Din comisia de examinare au făcut parte 3  persoane din cadrul Prefecturii Satu Mare iar din partea  Primăriei Carei,ing.Dorel Oprea și geolog  Kiss Istvan,șef Serviciu Resurse Umane.

In urma depunerii de contestații la 24 de ore de la afisarea rezultatului,de către candidații nemulțumiți de rezultat,potrivit regulamentului de concurs al ANFP,comisia de examinare se dizolvă și se constituie o nouă comisie ,de recorectare,reeexaminare a lucrărilor scrise ale candidaților.

Pentru această nouă comisie au fost cooptați Ramona Antonescu-șef comisie,Adina Tomșa,Monica Sopoian,Doina Iaz  din cadrul Prefecturii Satu Mare și Lorincz Gyongyi Tunde  de la compartimentul Audit,Rakovski Francisc( șef birou achiziții),de la primăria Carei.

Potrivit celor aflate de la Servicul pentru organizarea concursului  din cadrul Prefecturii,deorece Comisia de reevaluare a lucrărilor  nu s-a întrunit în termenul legal,unul din membrii săi fiind plecat din localitate,concursul a fost suspendat.

In acest sens a fost trimisă o adresă la ANFP, prin care comisia nou constituită de rezolvare a contestațiilor a solicitat anularea concursului din data de 24 noiembrie 2014.

Menționăm că există doar o singură comisie  de recorectare a lucrărilor,aceiași și pentru postul de secretar al  primăriei Carei și pentru postul de director economic al aceleiași primării.

- Advertisment -

Cele mai populare

Comunicat prezidențial

Stoparea pandemiei de COVID-19 depinde şi de modul de răspuns al oraşelor şi al marilor comunităţi la necesitatea respectării măsurilor de protecţie...

Hallowen-sărbatoare demonica împrumutată de la străini

Moartea şi viaţa sunt lucruri esenţiale şi de aceea, simple. Omul le-a complicat atunci cînd, orbecăind, a ales mai uşor întunericul decât...

România furnizează cobai umani

Ceea ce vedeți despre banii murdari pe care Biden i-a incasat din Ucraina și România, este nimic față de adevărata dimensiune a...

Meserii uitate

Pe fondul apariţiei ţesăturilor moderne şi a firelor textile uşor de procurat, una dintre cele mai larg răspândite îndeletniciri din ţară, torsul...

Comentarii recente