marți, octombrie 3, 2023
AcasăsusLuna mai, luna educației rutiere

Luna mai, luna educației rutiere

Educația rutieră a celor mici, dar și a celor mari reprezintă o prioritate pentru Poliția sătmăreană. Luna mai este, de regulă, o lună plină de activități educative și  concursuri cu tradiție adresate atât preșcolarilor, cât și elevilor de gimnaziu și liceu.

Concursul Suntem mici, dar circulăm corect! organizat pentru a opta oară în acest an de Grădinița 14 mai în parteneriat cu IPJ Satu Mare și Inspectoratul Școlar își va desemna câștigătorii fazelor locale în data de 15 mai 2014. Numai la faza locală pe zona Satu Mare s-au înscris, până în acest moment, 9 echipaje formate din câte 2 copii, reprezentând tot atâtea grădinițe.

Cele mai bune 12 echipaje desemnate în cadrul concursurilor locale organizate la Satu Mare, Carei, Tășnad și Negrești Oaș se vor întâlni în data de 21 mai, la GPP 14 mai, acolo unde se va desfășura faza județeană a concursului adresat micilor pietoni.

Un alt concurs devenit o tradiție în plan național se adresează echipajelor formate din elevi de gimnaziu, precum și echipajelor formate din liceeni. Faza județeană a concursului Educație rutieră, educație pentru viață! va avea loc la Școala Gimnazială Mircea Eliade din Satu Mare, în data de 27 mai 2014, când cei înscriși în concurs vor trebui să dovedească atât cunoștințe teoretice temeinice, cât și abilități practice demonstrate cu bicicleta în poligonul-școală. Cele mai bune echipaje vor reprezenta județul nostru la faza națională a concursului.

Totodată, IPJ Satu Mare în parteneriat cu Fundația Maria și Radio Transilvania Satu Mare continuă până la mijlocul lunii iunie, activitățile din cadrul proiectului Polițist Junior, aflat la al treilea an consecutiv. Preșcolari din

10 grădinițe, dar și școlari mici au fost deja invitați să participe în perioada următoare la activități de educație rutieră desfășurate în teren, acolo unde participanții pot deveni pietoni responsabili, apoi pot dirija circulația alături de polițiștii rutieri.

O astfel de activitate la care au participat peste 60 de preșcolari de la GPP nr. 9 , a avut loc marți, 13 mai 2014, pe bulevardul Cloșca din Satu Mare. Copiii au repetat regulile de circulație pietonală împreună cu inspector de poliție Hrihorișan Felicia, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au învățat în mod practic să traverseze corect strada, iar apoi au jucat pe rând rolul de Polițist Junior, dirijând circulația alături de agent șef principal Cosma Radu și agent principal Oșan Andrei, polițiști în cadrul Biroului Rutier  Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente