29.8 C
New York City
joi, mai 19, 2022
AcasăLocaleMai multe persoane au încercat să iasă din țară folosind documente false

Mai multe persoane au încercat să iasă din țară folosind documente false

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea şi pe comunicaţia Urziceni-Urziceni Pădure, mai multe persoane cu documente false – trei permise de conducere şi o carte de identitate. Patru persoane sunt cercetate penal pentru faptele săvârşite.

Luni dimineață, 17 ianuarie 2022, în jurul orei 07.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean portughez în vârstă de 47 de ani. Acesta conducea un autoturism înmatriculat în Germania, iar la controlul de frontieră a prezentat, pe lângă documentele de identitate, un permis de conducere polonez fals.

La acelaşi punct de trecere s-a prezentat duminică, 16 ianuarie a.c., în jurul orei 16.30, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 34 de ani. Acesta intenţiona să iasă din România la volanul unei maşini înmatriculată în Franţa. Cu ocazia controlului documentelor, polițiștii de frontieră au constatat că permisul de conducere prezentat la control, document cu însemnele autorităţilor din Rusia, era unul fals.

Tot în cursul zilei duminică, în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul SPF Carei au oprit pentru control, pe comunicaţia Urziceni – Urziceni Pădure, o autoutilitară înmatriculată în România. La volanul acesteia se afla un sătmărean în vârstă de 36 de ani care a prezentat, la controlul documentelor, un permis de conducere eliberat de autorităţile spaniole, contrafăcut.

Toate cele trei persoane sunt cercetate acum pentru uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În cursul nopţii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în România un cetăţean român în vârstă de 23 de ani, din judeţul Bacău. La controlul de frontieră acesta a prezentat o carte de identitate care nu îndeplinea condiţiile unui document autentic.

Tânărul a declarat că pe perioada şederii în Anglia i-a fost furată cartea de identitate, iar pentru a se angaja acolo avea nevoie de documente, motiv pentru care a recurs la modalitatea ilegală de a-şi procura un document fals, pe care l-a şi folosit pentru a se legitima la intrarea în România. Acum tânărul este cercetat pentru uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente