29.8 C
New York City
joi, mai 19, 2022
AcasăLocaleSatu Mare: Cod Galben de vânt puternic și ninsori

Satu Mare: Cod Galben de vânt puternic și ninsori

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic, valabilă astăzi, în cea mai mare parte a ţării. După ora amiezii vor fi şi ninsori, în nord-vest şi la munte.

Printre județele aflate sub Cod Galben de vânt în intervalul orar 10:00 – 16:00 se numără și județul Satu Mare. Potrivit ANM intensificările vântului vor persista, iar în zonele înalte ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi local în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali va fi Cod portocaliu de viscol, cu reducerea vizibilităţii.

„În intervalul menţionat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, iar local în Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crişanei şi sud-vestul Munteniei vor fi rafale de 55…70 km/h. În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăşi 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă şi va fi viscol”, a transmis ANM.

De luni de la ora 16.00 şi până marţi, la ora 8.00, va fi în vigoare un Cod galben, vizând intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ şi viscol în zona de munte şi local în jumătatea nordică.

„Din seara zilei de luni (17 ianuarie) şi până în dimineaţa zilei de marţi (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării. La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania şi sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h şi pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale şi temporare îndeosebi spre seară şi în prima parte a nopţii de luni spre marţi, cu viteze în general de 55…65 km/h”, au arătat meteorologii.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1.700 metri, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local şi în jumătatea nordică a teritoriului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente