luni, decembrie 4, 2023
AcasăsusManifestul către români al prof. acad. Dinu C. Giurescu: “Mergeți la vot...

Manifestul către români al prof. acad. Dinu C. Giurescu: “Mergeți la vot în număr mare!”

ROMÂNI! Mergeti la vot in numar mare, pentru ca: la o prezenta a romanilor de peste 60-65% UDMR-ul (care din 22 de ani a guvernat 13,7 ani – cel mai mult) nu mai intra in parlament si nu mai poate santaja partidele cu care se va alia, in cazul unei prezente mici.

Poate ne trezim o data pentru totdeauna si le dam o lectie…!

DINU C. GIURESCU: “Am sentimentul că sunt în 1940, în preajma prăbușirii hotarelor noastre”

Inițiativa de a desființa județele se înscrie într-un șir de acțiuni care sunt menite, pe de-o parte, să destrame unitatea teritorială a țării și, pe de altă parte, să șteargă identitatea noastră națională. Se anulează, cu o trăsătură de pix, toată această întocmire care are o vechime între 600 și 700 de ani, intrată în conștiința noastră, a mea.

Eu sunt din Vlașca mai întâi, apoi din Argeș, și pe urmă, evident, sunt din România, fiindcă Vlașca și Argeșul sunt parte din România. Ce facem?

Ștergem cu buretele, ștergem cu pixul – tot? Unde voi fi? Din regiunea 1, cetățeanul cu codul numeric personal cutare, pe care îl înscriu cu două-trei semne acolo, într-o listă și, în felul acesta, am robotizat întreaga Românie. Eu nu mai aparțin unui județ, nu mai aparțin României.

Aparțin unor sigle, unor numere înscrise… E trist!

Așadar, ce se întâmplă acuma cu desființarea județelor se înscrie în două tendințe foarte clare din ultimii ani. Pe de o parte destrămarea teritorială a României și, pe de altă parte, ștergerea identității noastre ca români.

Am să enumăr câteva argumente:

* Primul: regiunile de dezvoltare*, acel faimos proiect, din păcate al UDMR-ului: 50.000 Km², taie Transilvania în două, pe linia trasată de arbitrajul de la Viena din ’40. Acesta este un fapt.

* Al doilea: statutul minorităților* care se pregătește. Dacă se adoptă, prin formulă magică a asumării răspunderii, vom crea zeci de autonomii teritoriale, sub pretextul autonomiilor culturale. Autonomii teritoriale în

Transilvania care vor face tranziția de județele secuiești, și până la granița cu Ungaria.

* Al treilea argument: legea arhivelor*, în speță întoarcerea arhivelor la emitent! Dumneavoastră știți ce înseamnă asta? Să le întorc unde? Emitentul a fost până în 1918 Ungaria sau Austria. Acolo le întorc? Eu cred că nu-și dau seama oamenii de catastrofa pe care o pregătesc României. Dacă le-aș propune Statelor Unite să întoarcă arhivele de la Arhivele Naționale Centrale din Washington DC la diferiții emitenți, eu cred că s-ar uita și ar spune probabil că este un act de trădare națională, de destrămare a unității Statelor Unite.

Al patrulea argument: legea educației*. Suntem educați după moda nouă europeană, în care 92% dintre elevii autohtoni au mai puține drepturi decât 8% dintre elevii minoritari. E bine că au minoritarii drepturi, dar vreau ca și majoritarii să aibă aceleași drepturi! Aceeași lege enumeră 22 de principii directoare, unul din principii este și cultura, identitatea și istoria românească, dar în lege nu se află nimic pentru promovarea acesteia.

Mai mult decât atât: finanțarea este favorizantă pentru minoritari: dacă sunt 10 elevi minoritari români într-un sat, desființăm școala respectivă, iar dacă sunt zece minoritari într-un sat, facem o școală specială. Iată, deci, ce înseamnă legea educației europene… Nu mai vorbesc de autonomia universitară, care acolo e proclamată cu litere groase dar, în realitate, universitățile sunt supravegheate, acum, cum nu au fost niciodată înainte, după bunul plac al rectorului și al altora.

Al cincilea argumentnu mai avem manual de istoria românilor. Elevii de clasa a XII-a au un manual pe care scrie Istorie, iar înăuntru e tranșată, ca la abator, istoria românilor pe teme mari, pe care le înțelege un om care cunoaște istoria românilor, dar nu unul care trebuie s-o învețe, fiindcă principiul cronologic a fost desființat.

Al șaselea argument: eu pot să insult acum drapelul țării*, personalitățile marcante… În lege nu mai există incriminare penală pentru acest lucru, pentru profanarea sau batjocorirea simbolurilor naționale. Fac ce vreau și ce pățesc? În cazul cel mai bun, dacă acționează guvernul sau autoritatea, primesc o amendă.

* Al șaptelea argument: am aflat cu stupoare că asociația culturală Forumul Românilor din Covasna, Harghita și Mureș nu primește un leu de la Guvern pentru acțiunile sale culturale.

Al optulea argument: ora de istorie la televiziunea romană nu mai este*. Nu mai există, pur și simplu.

* În al nouălea rânddesprinderea propagandistică, și chiar mediatică, a celor două județe și jumătate secuiești.

În al zecelea rând: reforma sistemului sanitar*, care poate să ducă foarte departe, spre dezastru.

Peste toate – și cu asta am terminat – vine *anularea Parlamentului*.

Asumarea răspunderii este o formulă extraordinară, ca să nu mai conteze Parlamentul. Marea Adunare Națională era mult mai logică decât Parlamentul de astăzi. Spunea Constituția din ’65: „forța conducătoare din Republica Socialistă România este Partidul Comunist Român” – monopolul puterii. Era clară puterea.Deputații votau așa cum spunea Partidul.

Acuma nu! Avem un regim, chipurile, pluralist și, în schimb, ne asumăm răspunderea încât orice lege poate să treacă în momentul de față, fiindcă Guvernul beneficiază de o majoritate aritmetică, care nu mai corespunde în niciun fel cu opțiunile și cu sentimentele populației.

Revin la județe. Acestea nu sunt o creație a lui Mircea cel Bătrân. Județele erau acolo și Mircea le-a întărit. Nu sunt o creație a lui Carol I sau a lui Alexandru Cuza. Erau acolo. Domnitorul unirii și fondatorul monarhiei le-au întărit doar. Culmea este că Uniunea Europeană nu ne cere această desființare a județelor. Este o mistificare grosolană, urâtă de tot, să spui oamenilor că UE ne cere așa ceva. Dar nu este adevărat! Franța și-a menținut zeci, sute de departamente, Germania la fel, Anglia la fel.

Fiecare unitate teritorială cu numele ei este acolo, numai noi le desființăm.

3 COMENTARII

  1. Pentru a realiza acea schimbare se care fiecare are nevioie,este necesara prezenta la vot

  2. ne mai are chef sa mearga la vot? numai minciuni ne zic inainte de votare, dupa uita de noi

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente