marți, iunie 6, 2023
AcasăsusCine nu este obligat să plătească CAS?

Cine nu este obligat să plătească CAS?

Persoanele care au venituri din drepturi de proprietate intelectuală nu datorează contribuțiile sociale de sănătate în cazul în care au și venituri din salarii, indemnizații de șomaj, pensii sau contracte și convenții civile. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat un ghid pentru plata CAS în 2014 conținând toate explicațiile.

Ghidul privind declararea și plata în 2014 a contribuțiilor sociale de către persoanele fizice care realizează venituri din activități independente și alte venituri, precum și de către persoanele fizice care nu realizează venituri, dar trebuie să se asigure în sistemele publice a fost publicat pe pagina de internet a ANAF, la secțiunea asistența contribuabililor. 

Ghidul oferă explicații și detalii privind plata CAS pentru fiecare tip de venit. Astfel, sunt prezentate baza de calcul, cotele de contribuții, data la care se datorează plata, formularistica care trebuie completată, modalitățile de declarare și plată. Ghidul arată și care sunt veniturile pentru care persoanele fizice cu venituri din activități independente nu datorează contribuțiile de asigurări.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente