Acasă Locale Stiri Satu Mare Mărțisorul Dar al Primaverii

Mărțisorul Dar al Primaverii

Mărțișorul este o tradiție veche românească de peste 8000 de ani. Cele mai vechi dovezi ale acestei sărbători au fost descoperite de arheologi la Schela Cladovei, în județul Mehedinți.Sărbătoarea lui are loc în prima zi a lui martie, considerată ca prima lună a primăverii. De 1 martie femeile primesc mici cadouri, mărțișoare.

Astăzi suntem pe punctul de a pierde complet tradiția mărțișorului. Nimeni nu mai confecționează mărțișoare care să simbolizeze cu adevărat prospețimea primăverii,victoria binelui asupra răului, curățenie spirituală, renașterea . Piața este invadată de chiciuri care nu au nicio legătură cu sărbătoarea primăverii-a mărțișorului.

Cu aceste gânduri, de a păstra și promova tradițiile legate de mărțișor , am pornit în derularea acestui proiect educațional ,,Mărțișorul Dar al Primăverii-ediția a III-a”.

Urmând tradiția anilor trecuți, Marți, 1 Martie, la Școala Gimnazială Valea Vinului, a fost inaugurată o expoziție cu vânzare, a mărțișoarelor și a felicitărilor lucrate cu migală, pricepere, talent și mai ales, plăcere, de către elevii claselor a III-a și a II-a, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice prof.inv.primar Ramona Avram și prof.inv.primar Alina Bărbuș la orele de arte vizuale și abilități practice.

La achiziționare acestor mărțișoare s-a implicat îndeosebi primarul comunei Valea Vinului Radu Cristea, alături de cadrele școlii și de parinții care au fost atât încântați să descopere mici opere de artă în creațiile copiilor.

Pe această cale cadrele didactice și elevii claselor a III- a și a II-a le mulțumesc. Banii strânși din vânzarea acestora vor fi donați unui copil nevoiaș din comuna.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente